BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Warka LI 08.01.2007 BLG 17,5
Prezent od głównego piwowara
Trochę postało w kuchni, ale w końcu i na nie przyszedł czas
Pianka jest ale niestety słaba, choć zostaje ślad 3
Zapach ejlowy, fajny, obstawiam S-04 lub jakieś pszeniczne dam 4
Kolor piękny,...
Kolejne brown ale uwarzone przez e-prezesa. Poprzednia warka XXXVI to również było brown ale.
Piwo ciemnobrązowe jak w nazwie. Piana beżowa drobnopęcherzykowa i szybko opada do dywanika. Często zakręcałem szklanką celem poczucia zapachu więc i dywanik się z tego powodu utrzymywał...
Piana pozostawia ślady na ściankach kufla. Drobnopęcherzykowa. Pozostaje do końca jako obrączka i plamy. Zapach ciężki słodowo-kwiatowo-owocowy. Nagazowanie w sam raz (nawet dość intensywne jak na domowe piwa - w takim sensie, że...
Butelka 0,5l NRV. Ekstrakt 12. Warzone 13.09.2007 (w moje urodziny), rozlane 29.09. Kolor ciemnej herbaty z wyraźnym bordowym zabarwieniem. Bardzo podobają mi się takie piwa. Piana średnio duża, prawie jednorodna, biała. Średnio trwała. Zapach początkowo drożdżowo owocowy z imbirową nutą....
blg=13, alk=~ 4%
warka=XX
kolor - ciemno kawowy
piana - obfita (dla mnie jak na stota nadto obfita) i utrzymująca się ok 5. minut, koloru ciemno beżowego
nasycenie - jak dla nie w sam raz
zapach - praktycznie bez zapachu, może jakieś tam małe nuteczki ...