SZTAB Warka 12 "Piękna Szwagiereczka"

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

    #1

    SZTAB Warka 12 "Piękna Szwagiereczka"

    "Najsamprzód" powiem że już mi piwo smakuje.
    Konkrety...
    Zapach ejlowy jak z książki. Świetny.
    Delikatna pianka pozostaje do samego końca, więc nie ma się do czego przyczepić. Ma to oczywiście związek z porządnym i właściwym wysycenie CO2.
    Dumam nad goryczką. Silna. Porządna, wręcz zakłócająca percepcję innych dodatków korzennych jak to opisano w przepisie. Choć mi piwo to odpowiada nadzwyczaj, to chyba dodatki te były jednak zbędne. Aha... goryczka przypomina mi tę pochodzącą od chmielu Target (konkretna i surowa).
    Maćku, świetne piwo!

    P.S. Ile ci się tych chmieli sypnęło?
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19317

    #2
    Z tego co pamiętam mnie również smakowało. Zresztą nie trafiłem nigdy na słabe piwo z tego browaru
    W przeciwieństwie do przedmówcy mnie te dodatki nie przeszkadzały, a silną goryczkę lubię zwłaszcza w domowych, gdzie jest zbalansowana odpowiednią treścią.
    dzięki Ahumba.

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #3
      Odnoszę wrażenie, że Huanghule (ale odmiana) nie chodziło o to, że przeszkadzały, tylko, że ich nie było czuć
      Zaraz wsadzę swój egzemplarz do lodówki i się później wypowiem (Ahumba, mam nadzieję, że jakby Slavoy miał mnie zabić za samodzielne wypijanie Twoich trunków to znajdziesz dla niego jeszcze jakąś flaszeczkę)
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • huanghua
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.10
        • 1910

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        (...)
        W przeciwieństwie do przedmówcy mnie te dodatki nie przeszkadzały, (...)
        One mi Broń Boże nie przeszkadzały. Ja ich po prostu nie wyczułem, więc dla mnie mogłby ich nie być.
        Ale ja miałem wczoraj lekko przytępioną percepcję
        W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

        Comment

        • Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9292

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
          (Ahumba, mam nadzieję, że jakby Slavoy miał mnie zabić za samodzielne wypijanie Twoich trunków to znajdziesz dla niego jeszcze jakąś flaszeczkę)
          Jak się szybko zdecydujecie, to jest jeszcze szansa
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19317

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
            One mi Broń Boże nie przeszkadzały. Ja ich po prostu nie wyczułem, więc dla mnie mogłby ich nie być.
            Ale ja miałem wczoraj lekko przytępioną percepcję
            ja akurat nie czytałem receptury przed wypiciem.

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #7
              Żeby nie sugerować się, też nie przeczytałam receptury przed wypiciem
              Coś w tym piwie jest, ale, że to cynamon, goździki i jałowiec to bym nie wpadła

              Ogólnie bardzo smaczne ale,
              dość mocno nagazowane (gaz wzbija drożdże do góry, więc o klarowności nie ma co pisać), kolor czerwonawy. Goryczka ładnie się wybija a jednoczesnie jest łagodzona karmelowym posmakiem.

              Zachęciło mnie do poeksperymentowania znowu, bo ostatnio same standardy klepię
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • huanghua
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.10
                • 1910

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                ja akurat nie czytałem receptury przed wypiciem.
                Ja czytałem w trakcie.
                W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                Comment

                • mwa
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2003.01
                  • 5071

                  #9
                  No i ja wypiłem te przepyszne piwko. Dzięki Ahumba.

                  Click image for larger version

Name:	100_8913.jpg
Views:	1
Size:	32,1 KB
ID:	2023792
                  Pozdrawiam Cię !!!!

                  Comment

                  • kishar
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.10
                    • 1691

                    #10
                    Po otwarciu można wyczuć przyjemny korzenny aromat.
                    Barwa miodowa opalizująca.
                    Piana w porządku.
                    W smaku bardzo dobre, na początku nutki dość sporej chmielowej goryczki a potem pojawiają się posmaki korzenne, w smaku cały czas czuć goryczkę i chmiel.
                    Naprawdę bardzo dobre piwo, dzięki Ahumba

                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    • ART
                      SZTAB Ahumby, Kristallweizen [?]
                      ART
                      Człowiek chodzi spokojnie, nikomu nie wadząc ulicami Koszęcina, a tu zza rogu wyskakuje znienacka Ahumba i wręcza mu dwa flakony błagalnym tonem piskając żeby pod żadnym pozorem nikomu nic nie mówić o tym Wtf? No to... em... mówie że nikomu poza internetem zupełnie nic nie powiem. ...
                      2024-11-03, 23:00
                    • ART
                      Nepo, 10th Anniversary Imperial Stout
                      ART
                      Double Coconut & Chocolate Double Pastry Imperial Stout

                      Jest laktoza, są kokosy, jest kakaowiec, są dodatki z magicznej szafy.
                      Ale nie ma diacetylu ani dmsu. Wygląda właściwie.

                      Mocny słodki, przearomatyzowany alko-ulepek, pewnie przez to double x wszystko. 0,5l
                      ...
                      2025-05-12, 07:53
                    • ART
                      Łódź, Piotrkowska/Roosevelta, Ramki Restauracja
                      ART
                      Jeśli przypadkiem jesteś w Łodzi na Piotrkowskiej i ok. 11 i przyciśnie Cię chęć na łódzkie śniadanie w akompaniamencie piwa z browaru księży młyn to z można polecić Ramki restauracja - co prawda tylko butelka, ale jest pils pszeniczne i belgijska żytnia ipa (zacna!).

                      ...
                      2025-03-23, 10:34
                    • Javox
                      Northern Monk, House of the Trembling Madness
                      Javox
                      Piwo w stylu Kölsch z alko 5.0%

                      Dodatki agawy i brzoskwini.

                      Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
                      Lacing - trochę było.
                      Gaz - średni.
                      Barwa - złoto.
                      Aromat - cytrusy cukierkowe.
                      Smak - słodkawe, cytrusy, cukierkowe aromaty,...
                      2025-01-17, 18:33
                    • Javox
                      Pinta Barrel, Rose Wild Ale
                      Javox
                      Butelka 375 ml, alko 6.5%.

                      Dodatki: naturalne soki NFC (not from concentrate): wiśnia, czarna porzeczka, aronia.
                      Chmiel - Lubelski.

                      Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
                      Lacing - nie za dużo.
                      Gaz - średni.
                      Barwa - mętny, blady czerwony....
                      2024-11-22, 17:38
                    • Loading...
                    • Koniec listy.
                    Przetwarzanie...