Nemnoff Homebrewery, L'ale Solide

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Nemnoff Homebrewery, L'ale Solide

Moskiewski browar domowy.
    ekstr. 18.23%, alkohol 7%.
    Długo trwalo nim zdecydowałem się je otworzyć, wreszcie przemogłem się. Piana - istniała tylko na początku, mętnawe, na butelce osady. Zpach - przypominał mi młode wino domowej roboty, w smaku tak samo, dominowała winna kwaśność, w dalekim tle wyczuwałem efekt, który powinien się wybijać, miły posmak chmielowo-drożdżowo-owocowy. Jak dla mnie był za mało zdecydowany i zbyt słaby abym mógł ten produkt wypić w całości.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• dadek
    Szkaradowo 115, Browar Nepomucen
    dadek
    Kto dawno nie odwiedzał Browaru Nepomucen zapamiętał go jako nieduży rodzinny browarek ale warzący zawsze świetne, nowofalowe piwa. Na szczęście bez problemu można było je dostać u "badylarzy", a także spróbować w licznych knajpach i na festiwalach. Najprzyjemniej jednak spijało...
    2025-11-09, 01:19
  • becik
    Nemnoff Homebrewery, Kopczionoje
    becik
    Piwo domowe z Moskwy, alk.3.73%, ekstr. 10%
    O ile dobrze zrozumiałem jest to piwo lekko wędzone. W smaku ani w zapachu tego niestety nie czuć. Przypomina mi zbyt mocno nagazowane piwo pszeniczne z wyraźnym słodowym posmakiem. Brakuje mu treściwości, pełni. Pod koniec łyka wyczuwa się...
    2009-02-03, 17:32
  • becik
    Nemnoff Homebrewery, Angry Rooster Blond Ale
    becik
    Kolejny wyrób domowy z Moskwy.
    alk 4,6%, ekstr 10%, w rogu etykiety widoczne wisienki więc spodziewam się jakiegoś smakowego piwa...
    Barwa ciemnej pszenicy z lekką domieszką soku - chyba wiśniowego, piana obfita, biała, drobna, szybko znika. W smaku...no właśnie, znów to buzujące...
    2009-02-17, 21:51
  • becik
    Nemnoff Homebrewery, Christmas Stout
    becik
    Browar domowy z Moskwy. Alk 5,33%, ekstr. 12%
    Piana ciemnobeżowa, dość gruba, krzaczasta, szybko opada. Barwa ciemnobrunatna, nieprzenikniona, można zauważyć, że piwo jest mętne. Zapach dość intensywny, aromat słodu i jakiegoś wytrawnego owocu - granatu? cytryny? W smaku jak dla mnie...
    2009-01-30, 19:53
  • becik
    Nemnoff Homebrewery, Angry Rooster Smoked Ale
    becik
    Moskiewskie piwo domowe, tym razem w PET
    zaw. alk 4,4%, ekstr. 10,8%.
    Po nalaniu piana bardzo obfita, drobna. Piwo mętne w kolorze dojrzałego żyta. W smaku...no niestety, tam mocno nagazowane jakby przed chwilą ktoś wpuścił cały nabój z autosyfonu. Aż ucieka nosem a w ustach...
    2009-02-14, 15:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...