Nemnoff Homebrewery, L'ale Solide

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Nemnoff Homebrewery, L'ale Solide

Moskiewski browar domowy.
    ekstr. 18.23%, alkohol 7%.
    Długo trwalo nim zdecydowałem się je otworzyć, wreszcie przemogłem się. Piana - istniała tylko na początku, mętnawe, na butelce osady. Zpach - przypominał mi młode wino domowej roboty, w smaku tak samo, dominowała winna kwaśność, w dalekim tle wyczuwałem efekt, który powinien się wybijać, miły posmak chmielowo-drożdżowo-owocowy. Jak dla mnie był za mało zdecydowany i zbyt słaby abym mógł ten produkt wypić w całości.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• becik
    Nemnoff Homebrewery, Christmas Stout
    becik
    Browar domowy z Moskwy. Alk 5,33%, ekstr. 12%
    Piana ciemnobeżowa, dość gruba, krzaczasta, szybko opada. Barwa ciemnobrunatna, nieprzenikniona, można zauważyć, że piwo jest mętne. Zapach dość intensywny, aromat słodu i jakiegoś wytrawnego owocu - granatu? cytryny? W smaku jak dla mnie...
    2009-01-30, 20:53
  • becik
    Nemnoff Homebrewery, Angry Rooster Blond Ale
    becik
    Kolejny wyrób domowy z Moskwy.
    alk 4,6%, ekstr 10%, w rogu etykiety widoczne wisienki więc spodziewam się jakiegoś smakowego piwa...
    Barwa ciemnej pszenicy z lekką domieszką soku - chyba wiśniowego, piana obfita, biała, drobna, szybko znika. W smaku...no właśnie, znów to buzujące...
    2009-02-17, 22:51
  • becik
    Nemnoff Homebrewery, Angry Rooster Rozhdiestvienskij Porter
    becik
    Nazwa oryginalna: "Рождественский Портер".
    Piwo z moskiewskiego browaru domowego. Alk 10,5%, ekstr. 23%
    Zapach, mocny, porterowy - kawowo-czekoladowy. Piana ciemnobeżowa, obfita, opada dość powoli. W smaku bardzo treściwe, pełne misiowate, typowy porterowy...
    2009-01-28, 20:53
  • becik
    Nemnoff Homebrewery, Angry Rooster Smoked Ale
    becik
    Moskiewskie piwo domowe, tym razem w PET
    zaw. alk 4,4%, ekstr. 10,8%.
    Po nalaniu piana bardzo obfita, drobna. Piwo mętne w kolorze dojrzałego żyta. W smaku...no niestety, tam mocno nagazowane jakby przed chwilą ktoś wpuścił cały nabój z autosyfonu. Aż ucieka nosem a w ustach...
    2009-02-14, 16:40
  • becik
    Nemnoff Homebrewery, Kopczionoje
    becik
    Piwo domowe z Moskwy, alk.3.73%, ekstr. 10%
    O ile dobrze zrozumiałem jest to piwo lekko wędzone. W smaku ani w zapachu tego niestety nie czuć. Przypomina mi zbyt mocno nagazowane piwo pszeniczne z wyraźnym słodowym posmakiem. Brakuje mu treściwości, pełni. Pod koniec łyka wyczuwa się...
    2009-02-03, 18:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...