Mam problem,
Dunski browar Harboe produkuje kilka piw , ktore mozna tylko nabyc w Szwecji. Gzie umiescic opis? Szwecja czy Dania ? Jestem 100% pewien, ze te piwa sa nie do nabycia w Danni, a produkowane tylko na rynek Szwedzki.
Dunski browar Harboe produkuje kilka piw , ktore mozna tylko nabyc w Szwecji. Gzie umiescic opis? Szwecja czy Dania ? Jestem 100% pewien, ze te piwa sa nie do nabycia w Danni, a produkowane tylko na rynek Szwedzki.
. Widzisz co do regół to ma to sens (przypisywanie do kraju gdzie warzą). Kiedyś ktoś opisywał, że pił jakieś popularne piwo (np. Bud) z Trynidadu i Tobago, Meksyku, Tajlandii, Wielkiej Brytanii (kraje luźno wymieniam) i każde było inne, miało cechy charakterystyczne dla danego rynku. Nieprzestrzeganie tego później owocuje ocenami Buda i Mullera w USA (pewnie mało kto pił amerykańskiego, u nas dostępne są licencyjne produkty), Holenderski Murphy's Red jest w Irlandii czy Brytyjski (lic) Ghurka w Nepalu. Przecież poszukująć informacji o smaku piw z jakiegoś państwa nie interesuje nas smak licencyjnych produktów robionych pod jakichś rynek i często nie mających wiele wspólnego z oryginałem. T_A robi porządki, przenosi tematy, uświadamia, instruuje, ale to troszkę syzyfowa praca.
Comment