Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9824

    #5161
    Dwa piwa "chelołynowe" :

    Jan Olbracht Rzemieślniczy
    Piotrek z Bagien. Pumpkin Ale, Edycja 2016
    A: 6,0%
    E: 15,0*
    (poważnie zmienione parametry wobec edycji 2015)

    Browar na Jurze
    Cukierek albo Psikus
    A: 5,2%
    E: 14,0*
    Pumpkin Ale

    Comment

    • kaczka116
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2015.10
      • 1351

      #5162
      Na Jurze bylo zgloszone pod nazwa Pumpkin Ale

      Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
      Nie mów hop zanim nie nachmielisz
      Untappd

      Comment

      • Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9824

        #5163
        I jeszcze dwa:

        Bartek [Dr Brew]
        Barley Wine
        A: 12,5%
        E: 27,5*

        Bartek [Dr Brew]
        Russian Imperial Stout
        A: 12,5%
        E: 27,5*

        Piwa mają na tyle zmienione parametry, że to chyba NOWE piwa są, inne od tych w bazie.
        Poza tym... nigdzie nie znalazłem miejsca warzenia, ale - historycznie - to chyba będzie Bartek.
        Ostatnia zmiana dokonana przez Pancernik; 2016-11-01, 12:00. Powód: rozwinięcie nazwy

        Comment

        • kaczka116
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2015.10
          • 1351

          #5164
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
          I jeszcze dwa:

          Bartek [Dr Brew]
          Barley Wine
          A: 12,5%
          E: 27,5*

          Bartek [Dr Brew]
          Russian Imperial Stout
          A: 12,5%
          E: 27,5*

          Piwa mają na tyle zmienione parametry, że to chyba NOWE piwa są, inne od tych w bazie.
          Poza tym... nigdzie nie znalazłem miejsca warzenia, ale - historycznie - to chyba będzie Bartek.
          Tak to sa z Bartka i juz od dawna sa dodane

          Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
          Nie mów hop zanim nie nachmielisz
          Untappd

          Comment

          • rafalek21
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2015.04
            • 1407

            #5165
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
            I jeszcze dwa:

            Bartek [Dr Brew]
            Barley Wine
            A: 12,5%
            E: 27,5*

            Bartek [Dr Brew]
            Russian Imperial Stout
            A: 12,5%
            E: 27,5*

            Piwa mają na tyle zmienione parametry, że to chyba NOWE piwa są, inne od tych w bazie.
            Poza tym... nigdzie nie znalazłem miejsca warzenia, ale - historycznie - to chyba będzie Bartek.
            Już są w bazie:
            Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

            Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

            Comment

            • kaczka116
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2015.10
              • 1351

              #5166
              Browar: Wąsosz
              Piwo: [Dear Beer] Let's Cook Sour APA
              Ekstrakt: 13%
              Alkohol: 5%

              Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
              Nie mów hop zanim nie nachmielisz
              Untappd

              Comment

              • Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9824

                #5167
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafalek21
                Już są w bazie:
                Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

                http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=119331
                OK, po prostu zamieszanie w nazwach mnie zmyliło.
                W jednym jest jakieś fiku-miku z bourbonem (na etykiecie nie ma o tym mowy), w drugim - niepełna nazwa (nie po raz pierwszy zresztą, ma-wać...).
                Dzięki, Panowie, za czujność...

                Comment

                • kaczka116
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2015.10
                  • 1351

                  #5168
                  Bo Barley wine jest z beczki po burbonie dlatego w nazwie a RIS jest czysta wersja. A DB na etykietach mie pisze czy jest werska beczkowa tylko robi stempla na laku

                  Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                  Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                  Untappd

                  Comment

                  • GSE
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2002.10
                    • 424

                    #5169
                    Browar na Jurze, Cukierek albo Psikus
                    ekstrakt: 14 Plato
                    alkohol: 5,2%
                    styl: Pumpkin Ale
                    słody: pilzneński, Crystal Maple, pszeniczny, Biscuit
                    dodatki: pieczona dynia Hokkaido, banany
                    chmiele: Citra (USA), Styrian Golding (Słowenia), Lubelski (Polska)
                    przyprawy: kurkuma, kardamon, gałka muszkatołowa, imbir, papryczka habanero
                    drożdże: US-05
                    zalecana temp. serwowania: 8-12°C
                    premiera: 28.10.2016
                    opis: Jasne piwo o pięknej pomarańczowej barwie wzbogacone smakiem pieczonej dyni i bananów, przyprawione kompozycją aromatycznych przypraw i chmielem z USA o cytrusowym charakterze. Nasza Królowa Jesieni ma apetyczne ciało i pikantną duszę.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez GSE; 2016-11-01, 19:04.

                    Comment

                    • kaczka116
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2015.10
                      • 1351

                      #5170
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GSE
                      Browar na Jurze, Cukierek albo Psikus
                      ekstrakt: 14 Plato
                      alkohol: 5,2%
                      styl: Pumpkin Ale
                      słody: pilzneński, Crystal Maple, pszeniczny, Biscuit
                      dodatki: pieczona dynia Hokkaido, banany
                      chmiele: Citra (USA), Styrian Golding (Słowenia), Lubelski (Polska)
                      przyprawy: kurkuma, kardamon, gałka muszkatołowa, imbir, papryczka habanero
                      drożdże: US-05
                      zalecana temp. serwowania: 8-12°C
                      premiera: 28.10.2016
                      opis: Jasne piwo o pięknej pomarańczowej barwie wzbogacone smakiem pieczonej dyni i bananów, przyprawione kompozycją aromatycznych przypraw i chmielem z USA o cytrusowym charakterze. Nasza Królowa Jesieni ma apetyczne ciało i pikantną duszę.
                      Juz od dawna zgloszone, dzisiaj juz drugi raz

                      Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                      Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                      Untappd

                      Comment

                      • GSE
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2002.10
                        • 424

                        #5171
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116
                        Juz od dawna zgloszone, dzisiaj juz drugi raz
                        faktycznie.. a wyszukiwarka nie wskazała mi tego wątku (albo musiałem przeoczyć)
                        Ostatnia zmiana dokonana przez GSE; 2016-11-01, 20:55.

                        Comment

                        • GSE
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2002.10
                          • 424

                          #5172
                          tym razem cofnąłem się kilka stron wstecz, sprawdzając czy nikt nie zgłaszał

                          Jan Olbracht, [Baba Jaga] Faun
                          ekstrakt: 12,5°
                          alkohol: 5,6%
                          styl: Stout
                          słody: Pale Ale, Monachijski II, Jęczmień prażony, Carafa typ III
                          chmiele: Challenger, EKG
                          drożdże: S-04
                          temperatura: 12-14°C
                          pojemność: 500 ml
                          premiera: październik 2016
                          etykieta: https://www.facebook.com/browarbabaj...7083307092161/
                          opis: Faun to klasyczny dry stout, piwo o ciemnobrązowej barwie i wyrazistym charakterze. W aromacie wyczuwalna kawa, palony jęczmień i kakao. W smaku zaś pojawiają się nuty gorzkiej czekolady i kawy przeplatane lekką goryczką.

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19328

                            #5173
                            Mam pytanie. Po co wypisujesz temp. podawania i inne niepotrzebne dane? Etykietę wklejamy do Kolekcjonerstwa.
                            Wątek został stworzony, by moderator dodający piwo do bazy nie musiał szukać parametrów piwa. Z tego co zauważyłeś powyżej potrzebne jest kilka podstawowych: browar, nazwa, piwa, ekstrakt, zaw. alk., styl i ew. data premiery (te dwa ostatnie miały znaczenie głównie ze względu na coroczny Plebiscyt).
                            Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2016-11-02, 10:56.

                            Comment

                            • Pancernik
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.09
                              • 9824

                              #5174
                              Poprawiono mnie, że są w bazie. Chyba nie do końca...

                              Żadne Barley Wine doktorów, będące w bazie, nie ma takich parametrów.
                              A na ecie "mojego" Barley Wine nie było żadnej informacji o jakichś ekstra beczkach.

                              Bartek [Dr Brew]
                              Barley Wine
                              A: 12,5%
                              E: 27,5*

                              Identycznie z RIS-em - żaden RIS doktorów, będący w bazie, nie ma takich parametrów.
                              Na ecie "mojego" RIS-a również nie było żadnej informacji o jakichś ekstra beczkach.

                              Bartek [Dr Brew]
                              Russian Imperial Stout
                              A: 12,5%
                              E: 27,5*

                              Może ktoś z twórców piw nas wyprostuje? Taka sytuacja...

                              Comment

                              • yaro74
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2012.09
                                • 2089

                                #5175
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
                                Poprawiono mnie, że są w bazie. Chyba nie do końca...

                                Identycznie z RIS-em - żaden RIS doktorów, będący w bazie, nie ma takich parametrów.
                                Na ecie "mojego" RIS-a również nie było żadnej informacji o jakichś ekstra beczkach.

                                Bartek [Dr Brew]
                                Russian Imperial Stout
                                A: 12,5%
                                E: 27,5*

                                Może ktoś z twórców piw nas wyprostuje? Taka sytuacja...
                                Stwarzasz niepotrzebne zamieszanie, chyba jakieś problemy z czytaniem.
                                Rafalek 21 podał Ci linki:
                                Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

                                http://www.browar.biz/piwo.php?id=6926
                                27,5 i 12,5

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • ART
                                  Zgłoszenie nowego browaru do dodania (do bazy BB)
                                  ART
                                  Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.

                                  To nie działa tak,...
                                  2017-12-08, 16:04
                                • dadek
                                  Vojkovice 252, Pivovar Koníček
                                  dadek
                                  Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
                                  2023-11-22, 06:14
                                • heckler
                                  Czechy, Týn nad Vltavou, Pivovarská 510, Vltavotýnský pivovar
                                  heckler
                                  Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
                                  Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
                                  Pierwsza pisemna...
                                  wczoraj, 10:50
                                • dadek
                                  Niemcy, Mönchhagen, An der Postsäule 1, Maennerhobby Brennerei&Brauerei
                                  dadek
                                  Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
                                  2025-08-20, 04:14
                                • seba76
                                  Grainfather G30 v2+ filtr BackBrewing+ akcesoria
                                  seba76
                                  Grainfather G30 v2 + filtr BackBrewing + akcesoria – stan bdb!

                                  Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
                                  2025-06-23, 09:26
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...