Może browar restauracyjny w miejsce Browarów Warszawskich ? Samego browaru w centrum stolicy może nie opłaca się prowadzić, ale browar restauracyjny z pamiątkami, sentymentem, historią dawnych Browarów Warszawskich ?
Browary Regionalne Jakubiak
Collapse
X
-
Takie rzeczy to raczej śnią mi się około 3 w nocy
Niby budynek warzelni jeszcze stoi ale nie zdziwiłbym się gdyby wartość jej działki (tzn licząc tylko powierzchnię samego budynku) była droższa od jednego z już działających browarów BRJ.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Nie nazwą, bo narodowcy będą próbowali podpalić butelki albo nawet browar. I nie będzie pilsa cebulowego mocnegoComment
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Ale te piwa mogą być pojednawcze, wreszcie pogodzić normalnych ludzi z nacjonalistami. Z jednej strony "tencza"(pisana tak żeby zrozumieli, wiadomo, chcą "menzczyzn") z drugiej husaria. Każdy będzie mógł wybrać z której strony będzie pił, a po czasie może będą pili razem a nie się ganiali! Tego nawet brew dog nie wymyślił :3Comment
-
Hmm...może dalej nie wnikajmy już lepiej w kwestię tej nazwy
Wracając do tematu. W sieci nie ma zbyt dużo aktualnych zdjęć tego browaru. W zasadzie ogranicza się ona do pokazania kilku ogólnie znanych birofiliów i historycznych obrazków. Liczymy że niebawem ktoś pokaże ciekawą fotorelację z aktualnego wyglądu tej nieruchomości w niewątpliwie przełomowym dla niej momenencie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
-
Kilka w miarę świeżych zdjęć jest obok w historii.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Kurczę... dziś rano przejeżdżałem obok Będę tam w okolicy dopiero w Poniedziałek. Mogę wtedy coś pstryknąć, ale myślę że do tej pory ktoś już mnie uprzedzi. Moja dziewczyna pochodzi z niedalekich okolic i wieść o reaktywacji browaru bardzo szybki się niesie w tamtych okolicach. Wszyscy bardzo się z tego faktu cieszą. Liczą że budynek zostanie ładnie odrestaurowany i upiększy okolicę. Napalają się na nowe miejsca pracy i ogromnie się cieszą że region będzie bardziej rozpoznawany ze względu na Browar, a nie na zjazd z autostrady koło "kopuł RMF " w Alwernia studioComment
-
Tenczyn Palony. mmmCzy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
Co do nazwy, tenczyn od tęczy czyli tęcza z błędem, bo chodzi przecież o zwichrowanie, a Ten Czyn (jak wyraz rozłączymy), to w sam raz dla narodowców głoszących filozofię Czynu. I obie grupy pogodzone.
Ale dobra, to tylko żart, gdyby ktoś chciał się zaraz oburzać.Comment
-
-
Na FB poszło info o zakupie browaru w Biskupcu. Browar znam tylko ze starych etykiet, z tego co pamiętam nie był specjalnie duży (chyba mniejszy niż obecny Lwówek) i ładował lwią część produkcji w beczki. Fajnie że wróci do żywych. Ciekawe co na to wszystko Kormoran i jak zapatruje się na kwestie dzielenia podwórkiemComment
-
Biskupiec produkował w najlepszych czasach z 70 000 hl rocznie. Na miejscu rozlewano wyłącznie w beczki. Butelkowane też się jednak chyba zdarzało, ale prowadzono je w innym miejscu.
Był to w PRL-u przez wiele lat zakład doświadczalny. Podlegał pod jakiś instytut badawczy.Comment
-
Comment
Comment