Browary Regionalne Jakubiak
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
I jeszcze tak ze 20 lat temu w Pieckach - w jednej 'pijalni piwa' śmiesznie tanie i całkiem niezłe.Comment
-
Wielu z nas (tym co pamiętają oczywiście) biskupieckie piwo piwo kojarzy się chyba z Mazurami.
Ja z jego produktów w czasie wakacji piłem chyba tylko piwo w butelkach 0,333 jak po oranżadzie z małą zieloną, kwadratową etką z kormoranem. Jedno z pierwszych jakie w ogóle piłem ćwierć wieku temuPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Mnie ze starych BWM najbardziej zawsze smakowały piwa ze Szczytna, ale Biskupiec wspominam miło - pity w Biskupcu w sympatycznej żulbudce Najbardziej mi szkoda, że nie ma na razie szans na ratowanie Janowa."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Pewnie Biskup i Tenczyn, dla tego z przedostatniego zakupu. Tak dla równowagi poprawności politycznej i zgodnie z dotychczasową nomenklaturą nazewniczą. Nie ma w tym nic gorszącegoPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
A Lwówek przemianował na Lwów?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Ja tam nie mam nic przeciwko, żeby w Biskupcu było produkowane piwo o nazwie Biskupi Palec - jeśli będzie smakiem dorównywało Bishops Finger a kosztowało 3 złote
P.S. Dwadzieścia po dwunastej to dobra godzina na fantazjowanie i marzeniaLast edited by iron; 2014-08-30, 23:21.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
A mnie nazwa piwa z Biskupca zupełnie nie interesuje.
Obawiam się jednak o rodzaj tych piw. Przecież koncern Pana Jakubiaka ma już tyle różnego rodzaju lagerów, ile Rush świetnych płyt.
Pana Marka, którego bardzo szanuję, poproszę o trochę odważniejsze kroki. Wariacje i kombinacje na temat różnego rodzajów lagerów są imponujące. Napiszę więcej: lagery Pana Jakubiaka mi smakują. Jednak nie wyobrażam sobie kolejnego lagera z Biskupca. Mieszanka Perle z Amarillo, albo duet Lubelskiego z Tettnanger ? Nie interesuje mnie to i już chyba nie tylko mnie.
Na dodatek ostatni lager, czyli Złoty Smok jest u mnie w mieście koszmarnie drogi:4.25 zł.
Przydałoby się cokolwiek innego, nawet jakiś zwykły bitter lub alt.Comment
-
A ja pamietam czasy, gdy kazdy browar w Polsce mial wlasny rozpoznawalny smak i jakos nikomu nie przeszkadzalo, ze jest duzo lagerow na rynku.
Niech pan Marek warzy same lagery w swoich browarach, byle mozna je bylo bez trudu rozroznic.
Roznorodnosc lagerow to tez roznorodnosc.Last edited by Latarnik; 2014-08-31, 00:51.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
Comment