A czy na prawdę potrzebna jest nam sformalizowana definicja tego, czym jest multitap?
Polskie multitapy - spis
Collapse
X
-
...a 10 % to nordyccy kontraktowi rzemieślnicy?Comment
-
Żą przyjmując Twoją opcję to nawet z jednym kranem tez może być multitap Mnie tam definicja nie jest potrzebna ale skoro powstała próba jej zrobienia to trzeba to zrobić poważnie i porządnie bo "kilka kranów z dobrym piwem" nie jest żadną definicją."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Żą przyjmując Twoją opcję to nawet z jednym kranem tez może być multitap Mnie tam definicja nie jest potrzebna ale skoro powstała próba jej zrobienia to trzeba to zrobić poważnie i porządnie bo "kilka kranów z dobrym piwem" nie jest żadną definicją.Comment
-
Różnorodnym - czyli Magnusy, Corneliusy i Koreby mogą być? Wiele - to ile? Dla mnie więcej niż 10, dla Żą jak wynika z jego wypowiedzi niekoniecznie.
Jedynie rotującym spełnia wymogi bycia definicją bo tu rzeczywiście mniej więcej wszyscy będą tak samo rozumieli.
Definicja musi być taka, że zdecydowana większość rozumie ją w ten sam sposób. Inaczej nie ma sensu."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Ja jednak przyłączę się do zwolenników liczbowego odcięcia - 10 to dobra liczba - plus jakiś karniak za np. stały kran z tyskaczem. To ma być lista, podrobności można samemu zweryfikować. Złoty Ryż- ma 10 nalewaków, ale czy należy się karniak za puste?Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
10 kranów wydaje się sensowne, ale jest jedno spore 'ale' - nieczynne krany. Jeśli lokal ma 10 kranów i na starcie wszystkie działają, to spełnia wymogi i jest multitapem. Ale piwo nie schodzi jak powinno i cztery stoją puste, wtedy traci prawo do nazywania go multitapem. Czyli trzeba by weryfikować na bieżąco i na bieżąco zmieniać status lokalu. Czy to ma sens w praktyce?
Czy lokal, który ma >10 kranów, ale z tymi samymi piwami też się załapuje? Myślę, że nie powinien.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Niestety innej drogi niż weryfikacja ja nie widzę. Z drugiej strony ani tych lokali nigdy nie będzie masowo dużo więc weryfikacja nie jest czymś strasznym.
Co do drugiego zastrzeżenia to raczej nierealna sytuacja, że knajpa będzie miała 10 nalewaków i na każdym to samo piwo."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Czyli jak GŻ, albo KP wymyśli sobie pubik z pełną wyłacznie własną ofertą (pewnie wyszłoby powyżej 10) to też byłby multi tap?Comment
-
Dla mnie tak. Przecież na słowo 'multi-tap' nogi same się nie uginają... Czytasz forum, czytasz inne źródła, wiesz co tam leją - jak Ci nie odpowiada, nie idziesz.Comment
-
Comment
Comment