Polskie Ale
Collapse
X
-
Ja tam opisu nie potrzebuję, jasne piwo umiem zrobić z zamkniętymi oczami i bez dostępu do internetu. Doświadczonym on się nie przyda bo robią to piwo po swojemu od lat, początkujący wolą robić wity-srity, a jak zaczynają doceniać pa, to już nie są tacy początkujący i kółko się zamknęło.
Była niezła zabawa w zeszłym roku w Żywcu, jak zrobiliśmy sobie panel degustacyjny pa.
Comment
-
Co z tym panelem, napisz troszkę..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Wszystkie piwa były niemal identyczne, z dokładnością do infekcji. Najciekawsze było fermentowane na ciepło W34/70 i chmielone Iungą, dlatego zostało zdyskwalifikowane, tak że wygrała wszechogarniająca nuda.
Comment
-
Comment
-
Nie chodzi o "polskość" chmieli ale o to, że tak się ten styl wykreował, na takich a nie innych surowcach w takich a nie innych warunkach i w zasadzie niezmieniony trwa nadal.
@Zgoda wręcz potwierdził, że te piwa, nawet przy obecnym asortymencie surowców, są identyczne.
Edit: @Krzysiu, a kim ci "oni" są? Przecież to my!Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2014-01-23, 10:57."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
O i z tym mogę się zgodzić. Mądre słowa Fido.
W takim przypadku dopuszczalny mógłby być Magnum a nawet Saaz. Słody: pilzneński, monachijski, karmelowy i barwiący (nie ważne gdzie produkowane). Drożdże? Nie wiem - angielskie czy niemieckie?
Woda - jak w Kingsizie - koniecznie kranówka.
Comment
-
Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
-
Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...-
Channel: Małopolskie
-
-
System kaucyjny rusza w bólach w Polsce. Nie towarzyszy ma szeroko zakrojona kampania informacyjna, natomiast już słychać o wielu wątpliwościach i niepewności ze strony m.in. mniejszych sklepów.
Jest rządowa strona informacyjna:
https://www.gov.pl/web/klimat/system-kaucyjn...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Właściciel i piwowar Libor Panchartek, który zaczynał jako piwowar domowy, postanowił oficjalnie otworzyć swoją działalność i stało się to w styczniu 2025 roku.
Přepyšský pivovárek, to malutki, lokalny browarek we wsi Přepychy.
Stamtąd najbliżej do Pardubic/Hradca,...
-
Channel: Czechy
-
-
Korzystam czasem żeby zdobyć to i owo co nie trafia do dwóch ulubionych sklepów w Opolu.
Siedziba w Wieprzu, wspólny temat z Pintą.
Ceny w porządku, można czasem załapać się na rabat 20%, jeśli coś pójdzie nie tak.
No i u nas coś nie idzie
...
-
Channel: Sklepy internetowe z piwem - polskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment