BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
"Będziecie mieli okazje w jednym miejscu spróbować przeróżnych napojów rzemieślniczych.
Chmiel, winogrona, jabłka i wiele innych to temat przewodni podczas tych dni!
Wystawcy z pasją opowiedzą o tworzeniu swoich wyrobów,
na przykład o tradycyjnych metodach warzenia...
Lokal w centrum Bristolu w neoklasycystyczno-eklektycznym gmachu dawnej giełdy lub trustu. Na środku lokalu, pod pięknie zdobioną kopułą duży prostokątny bar, który można obejść dookoła z wyborem klasycznych angielskich piw i, dla mniej wybrednych, piw koncernowych.
A zatem: ...
Drugie z nowości/specjalności sezonowych, które wprowadza browar z Lublina. O ile opadł mi zapał do Doppelbocka, choć nadal mi smakuje to już nie brałem w ciemno tego piwa. Znany bloger z Kopyrowa już degustował przede mną, więc wziąłem z pewnymi nadziejami.
zaw. alk. 8,2 %, but. 0,33 l
dostępne w pubie Peron 6, Łódź
Vieille Cuvee (Stara Flaszka) to najtrudniej dostępne piwo z rodziny Leffe, ponoć nawet w samej Belgii. Rzeczywiście, jak sięgam pamięcią i przypominam sobie piwa Leffe rozsiane niegdyś po rozmaitych sklepach...