Zamknięto pierwszy browar restauracyjny w Polsce ?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13965

    #16
    Zatem przeprowadzam się do mojego ukochanego Cieszyna

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • Rzeszowiak
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2009.04
      • 1597

      #17
      Niemożliwe, przecież była tam Pani Gessler....

      Comment

      • Gringo
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2007.07
        • 2164

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak
        Niemożliwe, przecież była tam Pani Gessler....
        ... i nie zrozumiała specyfiki tego dwumiasta niestety, propozycja czesneczki za 9 zł na obrzeżach centrum to pewna porażka, a wystarczy przejść Olzę i zjeść za 30 - 40 koronek (4,5 - 6,0 zł), analogii można doszukać się w daniach głównych i niestety w piwach.
        Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2014-02-12, 08:21.

        Comment

        • Prusak
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 4525

          #19
          W ten sposób mityczna setka browarów w Polsce wciąż się oddala. Ciągle nowe inicjatywy, ale bez przerwy także zamknięcia: Jaworzno, Południe, Cieszyn, Zduńska Wola i tak dalej, i tak dalej.

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19326

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
            W ten sposób mityczna setka browarów w Polsce wciąż się oddala. Ciągle nowe inicjatywy, ale bez przerwy także zamknięcia: Jaworzno, Południe, Cieszyn, Zduńska Wola i tak dalej, i tak dalej.
            Jaworzno?

            Comment

            • Prusak
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.07
              • 4525

              #21
              Pardon, Imielin.

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13965

                #22
                Ano właśnie, perspektywa setki się oddala.
                Zamknięcie Cieszyna jest potwierdzone.

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

                  #23
                  Mam pytanie do tych co byli: problemem były tylko ceny? Czy jakość również? Rewolucja coś tam odmieniła czy nie bardzo?

                  Comment

                  • Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13965

                    #24
                    Jedzenie ponoć było dobre, ale dopiero po zmianie kucharza.
                    Byłem we wrześniu, tydzień po Brackiej Jesieni i żadne piwo mi nie smakowały. Były po prostu zbyt kwaśne. Nie żeby zepsute, ale zacierane skrajnie wytrawnie. Do tego jeszcze inne wady dochodziły. Do obrazu nędzy dochodziła jeszcze akcja z piwami smakowymi, które powstawały w tajemnicy już na barze Udało mi się wydusić zeznanie kelnerki, że tak właśnie robią. No i pozostało podejrzenie, że Pils był z zewnątrz - zbyt klarowny i nie pasujący do ogólnej linii smakowej pozostałych piw.
                    A piwa na wynos nalewane grawitacyjnie przy kupującym, nie dość że długo to trwało, to wiadomo jak takie piwo smakuje. Żeby klient się nie przyglądał to zaprasza się go stolika i gdy nie widzi dolewa do butelki zlewki - widziałem na własne oczy gdy tak potraktowano gości którzy wpadli na chwilę.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-02-13, 11:07.

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment

                    • arturroxx
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2002.10
                      • 94

                      #25
                      Jak dla mnie problemów było kilka. Po pierwsze i najważniejsze bardzo przeciętne piwa, po drugie kiepska lokalizacja, po trzecie konkurencja tańszych i o niebo lepszych czeskich piw po drugiej stronie rzeki (Konicek, Saschenberg, Svijany).

                      Comment

                      • jacer
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2006.03
                        • 9875

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
                        Mam pytanie do tych co byli: problemem były tylko ceny? Czy jakość również? Rewolucja coś tam odmieniła czy nie bardzo?
                        Na pewno też obsługa, naburmuszony gość za barem, który z łaską nalał 8 piw, bo zostało 15min do zamknięcia.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

                        (1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

                        Comment

                        • Pancernik
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9822

                          #27
                          Nieszczęścia ich dobiły, a one parami chodzą: Pendragon i Gesslerowa. Nikt by tego nie wytrzymał .

                          Comment

                          • ElDesmadre
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2010.05
                            • 155

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kool83
                            Ale to już kilka lat temu Spiż na Górnym Śląsku padł przecież. Ten we Wrocławiu, notabene pierwszy browar restauracyjny w kraju, sie trzyma, chyba tylko z sentymentu
                            Po remoncie wnętrza katowicki ponownie działa. Piwa jeszcze gorsze niż je mam w pamięci, a wnętrze jeszcze bardziej disco.
                            http://thebeervault.blogspot.com

                            Comment

                            • pioterb4
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.05
                              • 4322

                              #29
                              Dzięki za wyjaśnienia. Praktyki obsługi faktycznie mało przyjemne...

                              Comment

                              • Pankracy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2007.10
                                • 2825

                                #30
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
                                W ten sposób mityczna setka browarów w Polsce wciąż się oddala. Ciągle nowe inicjatywy, ale bez przerwy także zamknięcia: Jaworzno, Południe, Cieszyn, Zduńska Wola i tak dalej, i tak dalej.
                                Nie jest źle. 96 to i tak dobry wynik jak na początek tego roku.
                                Na pewno setka byłaby przekroczona gdyby nie różne okoliczności, które spotkały niektórych inwestorów. Sto kilka browarków w Polsce, które czekają na miłosierdzie UC-u, UM-u czy innego Sanepidu.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • pebejot
                                  Austria, Graz, Weblinger Str. 10, Sudhaus Brauerei & Restaurant
                                  pebejot
                                  Chyba pierwszy browar restauracyjny w stolicy Styrii, otwarty w 2018 roku.
                                  Obiekt zlokalizowany jest z dala od centrum Grazu w okolicy centrów handlowych.
                                  250 metrów od browaru znajduje się stacja kolejowa Graz Webling, skąd odjeżdżają pociągi podmiejskie prywatnego operatora GKB...
                                  2024-06-06, 11:51
                                • Alkoneser
                                  Browary restauracyjne w Polsce
                                  Alkoneser
                                  Cześć,
                                  mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
                                  2024-08-05, 12:26
                                • Serokomlak
                                  Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
                                  Serokomlak
                                  W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

                                  Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
                                  2024-09-29, 00:39
                                • heckler
                                  Czechy, Třebíč, Nad Zámkem 7, Pivovar Fenek
                                  heckler
                                  Podklášterní pivovar Třebíč oficjalnie zakończył swoją działalność w 2024 roku. Najpierw zamknięto restauracje, a po pewnym czasie i browar. Co prawda nie był to jakiś wybitny browar, ale i tego ze średniej półki też szkoda. Na szczęście dosyć szybko znalazł się chętny i browar...
                                  2025-07-09, 10:19
                                • Shedao
                                  Litwa, Alytus, Vilniaus g. 35, Dzūkų alaus restoranas
                                  Shedao
                                  W mieście Alytus (pol. Olita), po drodze do Wilna, znajduje się browar restauracyjny. Elegancki i nietani, nowoczesny. Menu mamy w formie kodu QR na stoliku. Można zamówić deseczkę degustacyjną. Na mojej znalazło się:
                                  Spakainas (session IPA)
                                  Cystas (American Pale Lager)
                                  Razumnas...
                                  2025-01-07, 14:49
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...