Nowe piwo w Żabce, marka własna...
Collapse
X
-
Liczysz na film, w którym pojawi się apel o wysyłanie do szefostwa Wykopu maili z wyrazami oburzenia i umieszczanie krytycznych opinii na Facebooku?
Comment
-
Bo kopyr nie zamierza robić darmowej reklamy jakimś beznadziejnym piwom z Żabki. Co do samych etykiet, to trzeba powiedzieć, że sprawa raczej nie jest do wygrania w sądzie (przez AleBrowar). Po drugie, etykiety jak na Sulimar to są bardzo dobrze zrobione. Po trzecie, AleBrowar może to świetnie wykorzystać marketingowo i PR-owo. Po czwarte, te piwa się raczej nie obronią smakiem. Czyli każdy kupi je tylko raz. Im więcej będzie o tym szumu, tym bardziej każdy będzie chciał spróbować. Tym większy sukces Żabki, więc patrz pierwsze zdanie.Comment
-
Hm, ale wychodząc z tego założenia to jaki był sens i cel testowania piw z Lidla, Biedry? Osobiście nie sądzę, aby te żabkowe wypusty były gorsze od VIP-a, który u Ciebie wygrał...Comment
-
5560 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Piwa z Lidla czy Biedronki mogły startować w jednym teście, bo wszystkie były w tym samym stylu. Tutaj sytuacja jest inna. Poza tym gdzie Biedronka, a gdzie Żabka? Gdzie Rzym, gdzie Krym?Comment
-
Nie, nie zapłaciły. Gdyby zapłaciły, to pojawiłaby się magiczna fraza "we współpracy". Inna sprawa, że Test piw z Biedronki to był strzał w 10. 200 tysięcy odsłon w 2 tygodnie. Liczba stałych widzów się dzięki temu podwoiła.Comment
-
Szkoda, miałem nadzieję, że kwestie moralne też determinują do nagrywania( i tak odebrałem ostatnią głośną aferę rozkręconą przez 1 filmik) , tymczasem determinanty są dwa albo stukanie ilości odsłon albo kasa z reklam.
Nie istotne, każdy orze jak może
ALE browar na pewno z tego wyjdzie jako zwycięzca bo paradoksalnie mają komfortową sytuacjęComment
-
Ale tutaj sytuacja jest inna. AleBrowar może to fajnie rozegrać, częściowo już rozgrywa. Czesław takiej możliwości nie miał.Comment
-
No raczysz żartować
Abstrahując od zachowania Jakubiaka, które jest dalekie od właściwego, szum wokół całej sprawy pomógł panu Dziełakowi w tym sensie, że zrobiło się wokół niego głośniej niż kiedykolwiek. Do tego druga z rzędu wygrana w Żywcu. To są fakty, które nie mają w sobie żadnego wartościowania. Dziełak to znakomity piwowar i oby odniósł sukces ze swoim projektem, natomiast suma sumarum z całej afery wyszedł obronną ręką i paradoksalnie chyba może być wdzięczny nie tylko Tobie, ale i szefowi BRJ
Comment
-
No to chyba logiczne, że rozkręcałem tę aferę żeby wspomóc Czesława. Myślałeś, że to było przeciwko niemu?No raczysz żartować
Abstrahując od zachowania Jakubiaka, które jest dalekie od właściwego, szum wokół całej sprawy pomógł panu Dziełakowi w tym sensie, że zrobiło się wokół niego głośniej niż kiedykolwiek. Do tego druga z rzędu wygrana w Żywcu. To są fakty, które nie mają w sobie żadnego wartościowania. Dziełak to znakomity piwowar i oby odniósł sukces ze swoim projektem, natomiast suma sumarum z całej afery wyszedł obronną ręką i paradoksalnie chyba może być wdzięczny nie tylko Tobie, ale i szefowi BRJ 
W wypowiedzi powyżej chodziło mi o to, że Czesław Dziełak nie ma na Facebooku fanpejdżu z 10k fanów, jak ma AleBrowar. Nie muszę się rzucać na pomoc AleBrowarowi, zresztą nie sądzę, żeby AB mógł na tym ucierpieć. Raczej może tylko zyskać.Comment
-
Comment
-
Uważam, że test piw z Biedronki czy Lidla były pomysłami dobrymi - wielu ludzi nie zastanawia się nad tym co pije, a warto żeby pomyśleli. Takie testy skłonią do myślenia. Nie rozumiem tego, że ludzie próbują kopyra "oskarżyć" o wspieranie czy agitowanie na rzecz konkretnych firm czy browarów itd. Czegokolwiek by nie próbował to ktoś będzie zawsze miał "jakiś problem"...Comment
-
Panowie, naprawdę każdy temat tutaj kończy się dyskusją na temat, jaki to Pan K jest zły, ble itp.? Chyba sprawa tutaj przedstawiona nie dotyczy jego, tylko piwa z Żabki.... Swoją drogą, ciekawe czyj był pomysł na taką etykietę - sklepu czy browaru, bo jak Sulimar dał taką myśl, to szkoda....
Comment
-
Jak działa (czyli jest sprzedaż) to na grzyba drążyć temat?
Nie wiem czy ktoś pamięta piwa "Atut Królewski", "AB" i tym podobne.Comment