Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Fala
Najgorsze piwo jakie piłem...
Collapse
X
-
Wszystkich piw na świecie co prawda nie próbowalem ale z ostatnio pitych najgorszy był nowy Harnaś - smak tego piwa opisze w ten sposób - poproście kolegę o uderzenie w twarz tak, żebyście poczuli w ustach krew a potem wlejcie troche piwa - i Harnaś gotowy! Wg. mnie to jeden z niewielu przypadków, gdy piwo tak szybko się "popsulo" (na poxczątku nie było rewelacyjne, ale przynajmniej nie odrzucało).
Z innych "rarytasów" szczerze "polecam" Edel Maistera z cudownym metaliczno-krwawym posmakiem. Piłem je na ognisku pod przypaloną kiełbasę a blachę było czuć dalej.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Denar
Witam!!!Najgorszym piwem jakie piłem jest Denar z Namysłowa.Jako że ze jestem miłośnikiem piwa postanowiłem go spróbować.Już po zapachu czułem że bedzie nie dobre!!!Moje przypuszczenia sie sprawdziły.Smakowało jak woda rozcieńczona z jakimś kwasem!!!!!!!Jego smak można porównać do niedojrzałych orzechów włoskich.Poza tym po wypiciu zaledwie kilku łyków zaczęło piec mnie podniebienie.Odradzam wszystkim kupna tego oto wynalazku Browaru Namysłów.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzuComment
-
Musiałeś trafic na zepsute piwo.Pije czasami Denara i nigdy nie natrafiłem na taki smak jaki opisujesz.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkAWitam!!!Najgorszym piwem jakie piłem jest Denar z Namysłowa.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Kiedyś trafiłem ( nie tak znowu dawno
) na fatalnego Rotmistrza z Grudziądza , ale było wyraźnie zepsute więc nie będe się o nim rozpisywał , natomiast Tab z plastiku albo Super Mocne Jabłonowo z plastiku to były 2 jawne zamachy na moje życie... ale przeżyłem
Comment
-
A może ktoś próbował "Kmicica" z Częstochowy - polecam ;-((((Zbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA:
https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Comment
-
Teraz nie,ale pijałem i serio dla mnie całkiem wypijalne byłoPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stolpA może ktoś próbował "Kmicica" z Częstochowy - polecam ;-((((
Kmiotek to nie Braciszek ,ale ...
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Kmicic cd
"polecam" tą wersję za zeta z groszami w bezzwrotnej "Euro" - tak było w zeszłym roku !Zbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA:
https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Comment
-
Przejrzałem ten temat dokładnie.Nie zauważyłem wzmianki o jednym wynalazku,które było najtańszym w 1987 roku jakie spotkałem.Wtedy mazowieskie z Ciechanowa(też w tym czasie nienajlepsze) w granacie 0,33 kosztowało 42 zł a to morskie z Gdańska ale z rozlewni w oranżadówce kosztowało w sezonie nad morzem(Jastarnia,Chałupy,Hel) tylko 41 zł
Ale wierzcie mi wtedy nie było piwa na rynku chyba nawet 10% tego co teraz(kolejki b. długie jak trafiła się dostawa) no i ja i moi koledzy na prawdę dzielnie i bez uszczerbku na zdrowiu trenowaliśmy tę wodę zachmielaną i lekko słodowaną......I sie cieszyliśmy,że pijemy PIWO
A tak w ogóle to zgadzam się z remfire,że smaki piw są różne a jeszcze bardziej podniebienia piwoszy.Zdarza mi się codziennie w moim małym cichym osiedlowym sklepiku widzieć ludzi, którzy pija obok mnie piwo,którego raz spróbowałem,nabrałem obrzydzenia i nie sięgam po nie więcej a oni je zachwalają...I nadal są moimi kolegami i znajomymi.
Nikt nikogo nie wytyka palcem za inne piwne upodobania
I takiej tolerancji życzę wszystkim ForumowiczomComment
-
Eeee, no może i sam Żywiec budzi wątpliwości, ale żywieckiego Portera ,jak uważam, nie można określić tym zaszczytnym mianem. Mój typ : czeski Krakonos. Gorąco NIEpolecam! Warto wydać 3Kc więcej i mamy porządnego Branika
„Piwo to dowód, że Bóg nas kocha i chce, byśmy byli szczęśliwi" – Benjamin FranklinComment
-
Może trafiłem na wadliwą partię? :P I może ten szczegół z piwem lanym ma znaczenie, wiadomo, butelka a beczka to 2 światy (przeważnie). Mimo wszystko do redegustacji nie mam chwilowo motywacji i sposobności
„Piwo to dowód, że Bóg nas kocha i chce, byśmy byli szczęśliwi" – Benjamin FranklinComment
-
Chyba ze 3 lata temu byłem przez kilka dni w Trutnovie (tam znajduje się browar Krakonos). Rozmawiałem z jednym miejscowym, który skarżył się, że Krakonos jest niedobry. Opinię tę rzekomo potwierdzali jego koledzy.Sam mam inne zdanie na ten temat.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuA moje zdanie jest dokładnie odwrotne. Jedno z najlepszych czeskich piw, jakie piłem, to lany Krakonos w hotelu "Praha" w Broumovie, kilka lat temu.
Historyjkę tę opowiadam, żeby pokazać że nie tylko w Polsce miejscowe piwo ma problemy z miejscowymi klientami.Comment