Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Rybnicki Browar Rzemieślniczy(ex Tragarz) rok temu uwarzył ostatnie piwo. Sprzęt na miejscu co prawda jest ale browar jest wystawiony na sprzedaż. Długo zwlekałem z tą złą wiadomością bo miałem nadzieję ze coś się ruszy w tym temacie jednak w obecnej sytuacji to chyba koniecComment
-
No niestety też mi wszystko na to wskazywało.
Chyba jeszcze pod koniec zeszłego roku dzwoniłem do nich to powiedzieli mi że mają przerwę w produkcji. Już nie chciałem za nachalnie dociskać i pytać z jakiego powodu bo w sumie i tak mogli by prawdy nie powiedzieć. Na pewno chodziło o nie warzenie w browarze w Natolinie. Być może jeszcze kontraktowali własne brand'y w browarach z jakimi współpracowali wcześniej np Kłodawą ale tego nie wiem.
W tym tygodniu postanowiłem odwiedzić ich hurtownię w Warszawie. Zamknięta na głucho i żadnego śladu (wcześniejszej) ich działalności.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Browar w Natolinie kupili od Artezanów. Warzenie dla zamkniętych lokali które być może brały znaczną część produkcji to być może był gwóżdź do trumny gdyż wydaje się że problemy zaczeli mieć już przed atakiem pandy.Last edited by Cooper; 2020-05-17, 14:12.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Były też butelkowe, ale warzone w Zodiaku, Janie i Beer Labie.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Comment
-
Comment