Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • pawlosek12
    replied
    Będziemy mieli kolejny browar zamknięty.

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    Czyli kolejny do piachu....

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Browar Szreniawa vel Piwo Szreniawa (Fifny Fyrtel) od wiosny 2025 roku ma rozwiązaną umowę z Muzeum Narodowym w Szreniawie i nie użytkuje minibrowaru w starej gorzelni. Wychodzi więc na to, że cała ich produkcja od ponad pół roku to tylko "private label".

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Browar Daszkowo
    Daszkowo 2
    86-302 Grudziądz

    Browar na terenie Stajni Daszkowo. Hala zakładu produkcyjnego jest aktualnie w budowie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2025-11-26, 19:44.

    Leave a comment:


  • abernacka
    replied
    Browar Nadwarciański z Pątnowa zakończył miesiąc temu działalność
    Szkoda mi ich, mieli dobre wyroby.

    Leave a comment:


  • beerek62
    commented on 's reply
    Może Busko Zdrój ?

  • Prusak
    replied
    Tajemniczy jesteś. No dobra, czekam, bo mam stosunkowo blisko.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    commented on 's reply
    Projekt budowy browaru w Morawicy upadł. To dwie inne lokalizacje. Jeden zakład jest już praktycznie gotowy. Pozostały mu tylko niektóre sprawy formalne. Drugi też jest właściwie postawiony. Czeka na domknięcie pewnych spraw.

  • Prusak
    replied
    Te browary w Świętokrzyskim to... Morawica? I coś jeszcze....?

    Leave a comment:


  • Pankracy
    commented on 's reply
    Domator przejął Piekarnię Piwa. Rozwinął następnie jako swoją submarkę.

  • Prusak
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    Planowane jest zakończenie produkcji piwa w Domatorze (Piekarnia Piwa).
    Ale zaraz, zaraz, Domator w Chorzowie to chyba coś innego niż dawna Piekarnia Piwa (Niezdara)?

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Planowane jest zakończenie produkcji piwa w Domatorze (Piekarnia Piwa).

    Dobiegają końca przygotowania do uruchomienia dwoćh browarów w województwie świętokrzyskim.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    commented on 's reply
    Takie mieli założenia od samego początku. Uzyskanie pełnych mocy produkcji w Sycynie-Kolonii to zakończenie działalności w Zwoleniu.

  • e-prezes
    commented on 's reply
    Jeśli Kuba tak powiedział to taki jest jego stan wiedzy. Stary obiekt ma małe możliwości rozszerzenia powierzchni składowania długotrwałego (próbowali dodatkowo wejść w napoje typu kombucha i aktualnie nie robią nic). Linia do puszkowania też nie jest duża, a jeśli planują rozwój to w nowym obiekcie mieliby szansę na rozwinięcie skrzydeł. Przez pewien czas pewnie będą funkcjonować oba.

  • Cooper
    replied
    Jak powiedział mi piwowar Mariensztata podobno mają zakonczyć warzenie w Zwoleniu i całą produkcję przenieść do swojego nowego browaru w Sycynie. Wcześniej znałem wersję że cześć piw bedzie warzona w nadal w Zwoleniu a część w Sycynie (coś pewnie jak Jabłonowo i Tarczyn). Informacja jeszcze do doprecyzowania no i nie wiadomo kiedy ma ta zmiana nastąpić.

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...