P
PG4 - Gdańsk
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Lista gotowa. Zapraszam do komentowania i uzupełniania jeżeli wkradła się jakaś pomyłka. Może coś przeoczyłem?
Jest kilka zakładów, które wymagają na pewno weryfikacji i ich aktualnej sytuacji. Przykładowo. Nadal cisza w internetach na temat:
- Browar Uście;
- Browar Lesieniec;
- Browar Stary Folwark.
Czy na przykład browary "na postojowym", a robiące za dekorację w restauracjach w 2026 roku odrzyły/odrzyją?
-
T
Tarnobrzeg
Tea Time
Tleń
Trzech Braci
Trzy Korony Puławy
Trzy Korony Nowy Sącz
Tumski
Turek
**Twin Brothers
Tyniecki
U
Ukiel
Ułan
Ursa Maior
Ustroń
V
Vrest
W
Wagabunda
*Warkot
Warmia
Warzelnia Piwa
Warszawski
Waszczukowe
Wąsosz
Wąsowo
Wehikuł
Welders
Wiatr
Widawa
Wielka Sowa
*Wieżyca
Wikowyje
Wirtuozeria
Wisła
Witnica
Wojkówka
Wołów
Wrowar
Wyszak
Z
Zadyma
Zakarczmie
Zakładowy
Zamkowy
Za Miastem
Zapanbrat
Zarzecze
Zaścianki
*Zielone Wzgórze
Ziemia Obiecana
Złota Woda
Złoty Pies
Ż
Żelechów
**piwa gotowe, lokal jednak chyba nadal zamknięty dla gości.Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2026-03-12, 18:51.Leave a comment:
-
M
Majer
Manufaktura
Mariacki
Mariental
Markowy
Maryensztadt
Mazurski
Metalurgia
Miedziana
Miedzianka
Miedziowy 44
Miejski Bielsko-Biała
Miejski Olsztyn
Miejski Sopot
Miejski Stargard
Mikołajki
Milicz
Moon Lark
N
Na Jurze
Nepomucen
Niechanowo
Nieczajna
Nowa Wytwórnia
Nysa
O
Opolski
Osjann
Otwarte Bramy
Otwocki
P
Palatum
PBR
Personall Kraft
Pilsvar
Piotrków
Pivovaria
Piwnica Rajców
Piwnica Świdnicka
Podborze
Podgórz
Pod Gruszą
Pod Gubałówką
Podolin
Podklasztorze
Pod Wielką Solą
Pod Zamkiem
Polewany Kraft
Połczyn
Pompa Rumia
Pompa Sieradz
Popiel
Port Gdynia
Poziomka
Północny
Prima Beer
Probus
*Prost
Przełom
Przetwórnia Chmielu
Przystań
Puck
R
Radomskie
Recraft
Reden Batory
Resursa
Roch
Royal Beer
S
Sady
Salio
Sami Swoi
Sądecki
*Słodowy Dwór
Sowiduch
Spiż
Spółdzielczy
Staropolski
Stacja Filtracja
Stara Komenda
Stara Owczarnia
Stara Szkoła
Stara Zajezdnia
Stargard
Starkraft
Stary Browar
Stary Rynek
Stodoła
Stragona
Stranda
Stu Mostów
Stylowa Pub
Such a Beer
Szczecinek
Ś
Śląsk
*Średzka Manufaktura
Świdnica
Świętosław DębickiOstatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2026-03-12, 12:03.👍 1Leave a comment:
-
Szanuję Wasz wysiłek, dzięki za już i za jeszcze.
Czy jest jakaś szansa uaktualnić na tej podstawie mapę?
Dla mnie to "must see" przed jakąkolwiek podróżą po Polsce...👍 1Leave a comment:
-
-
To jest fizycznie zakład piwowarski. Z uwagi na to, że w osadzie Muczne pojawia się w sprzedaży też marka Zakarczmie zastanawiające jest czy ten mikrus jest używany. Lokal ma duże obłożenie turystyczne w sezonie. Więc może jest to browar sezonowy.Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2026-03-10, 19:58. -
G
Geneza
Gielniowskie
Głubczyce
Gościniec
Gościszewo
Górniczo-Hutniczy
Green Head
Grodecki
Grodzki
Grudziądz
Gzub
H
Huzar
I
Impuls
Inbrand
J
Jagiełło
Janczar
Jastrzębie
Jedlinka
K
Kamienica
Kaszubska Korona
Kazimierz
Kociewski
*Kolwin
Końska Grzywa
Koreb
Kormoran
Korona
Koronowo
Kowal
Kozak
Kraftowy
Kraftwerk Remeslo
Krajcar
Król Plaza
Księży Młyn
L
Lasowiak
Last Bell
Lubrow
Ł
*Łąkomin
ŁódzkieOstatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2026-03-10, 19:53.👍 1Leave a comment: