Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pankracy
    replied
    Ponownie pojawiła się oferta sprzedaży browaru BroWarka.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    e-prezes
    Olimp

Leave a comment:

• e-prezes
    commented on 's reply
    Olbrachta? vel Gałasiewicza?
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2026-04-03, 20:43.

• ART
    commented on 's reply
    Szaleńswo

• Pankracy
    commented on 's reply
    Poprawka. Otwarcie dotyczy restauracji. Sam zakład produkcyjny normalnie funkcjonuje. Zmienił nazwę na Browar Arche. Jego piwa można kupić w sieci hoteli Grupa Arche.

• Pankracy
    replied
    Na 2027 rok planowane jest uruchomienie nowego browaru w Toruniu.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Browar w Sanoku raczej nie działa. Kiedyś próbowałem się dodzwonić na podany wcześniej telefon. Milczy. Strona zniknęła. Oznaczenie na mapach też.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Rynek Racibórz
    Browar fizycznie cały czas istnieje. Z informacji, ktore krążą wynika jednak, że od kilku lat urządzenia stoją jako dekoracja.
    W lokalu sprzedają piwo Raciborskie.

Socho
    Browar jest sezonowy. Działa w okresie wiosna-lato-jesień. W ostatnim czasie mieli tam prowadzić prace budowalne. Tj. zmniejszyć część powierzchni zakładu piwowarskiego na rzecz gastronomii.

Karpacki Dom Kraftowy
    Bieszczadnik to trudny temat. Zero kontaktu z właścicielem. Jedyny znany mi punkt sprzedaży piwa zniknął.

Czarter - od kiedy nie działa?
    2024/2025 - trudno jednoznacznie określić. Kilka miesięcy temu była oferta sprzedaży wyposażenia browaru.

Bartek - od kiedy zamknięty?
    2025

Polewany Kraft - czy aby na pewno działa? powiązany / zaprzyjaźniony z nimi lokal zamknięty jest ze 2 lata, a tylko tam byli chyba dostępni
    Lokal na Chmielnej to nie jedyna ich miejscówka w Warszawie. Mieli jeszcze punkt na Nowym Świecie. Słyszałem, że dostarczali piwo gdzieś na Mokotów i na Bemowo. Robili też private label dla sklepów. Spotkałem się z taką jedną marką w zeszłym roku.
    Cooper zbiera ich etykietki to pewnie wie najwięcej o ich działaności.

Świdnica - jednak działa na swoim?
    Piwa są w sprzedaży, nagrody zbierają... Chyba jako zakład piwowarski cały czas działają.

Z "postojowych", o których nie ma aktualnych informacji jest jeszcze np. Browar Książęcy w Legnicy. Nie ma pewnych informacji czy sprzedają swoje piwo czy jest to piwo z Nysy.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    A tak przy okazji - pojawiłem się na BB niemal równo 20 lat temu. 20 lat i 7 dni - 22.03.2006.
    Od tej daty liczę zainteresowanie się piwem

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Na liście brakuje mi browarów:
    - Rynek Racibórz
    - Socho Kożuszki-Parcele

Karpacki Dom Kraftowy - czy to już padło, jeśli kiedykolwiek działało?

Czarter - od kiedy nie działa?

Bartek - od kiedy zamknięty?

Polewany Kraft - czy aby na pewno działa? powiązany / zaprzyjaźniony z nimi lokal zamknięty jest ze 2 lata, a tylko tam byli chyba dostępni

Świdnica - jednak działa na swoim?

Leave a comment:

• pawlosek12
    replied
    Są jakieś nowe browary co się dopiero otworzą a nie są na niesione na piwna mapę.
    Ostatnia zmiana dokonana przez pawlosek12; 2026-03-28, 21:25.

Leave a comment:

• ART
    commented on 's reply
    nie kojarzę, musiało mi umknąć.

• Pankracy
    commented on 's reply
    Napisałem o tym na browar.biz wcześniej.
    Browar działa do końca maja 2026 roku.

• Pankracy
    replied
    Grupa Arche planuje otworzyć Browar Pałacowy w Siemianowicach Śląskich jeszcze w tym sezonie wakacyjnym.

Leave a comment:

• zgroza
    replied
    Jest miejsce na 300 browarów, tylko nie na 300 jakichkolwiek browarów... myślę, że poniżej 250 nie zejdziemy w przewidywalnej przyszłości.

Leave a comment: