Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Petrus
    replied
    Browar Czarter jeszcze działa jeszcze dziś miał stoisko na jarmarku w Gliwicach.

Leave a comment:

• Pankracy
    commented on 's reply
    W karcie są cztery piwa: pils, marcowe, pszeniczne i APA.

• e-prezes
    commented on 's reply
    A uważasz, że przed pandemią te 300 utrzymałoby się na dłużej? Jeszcze przed były zamknięcia. Ja liczyłem, że coś się zmieni w moim regionie i jaka bryndza była 10 lat temu taka jest dziś.

• Pankracy
    commented on 's reply
    Właśnie w okresie pandemii magiczne 300 zostało przekroczone. Niestety od tego czasu trochę zakładów posypało się. Powód. Koszty produkcji i utrzymania drastycznie wzrosły. A producenci nie byli w stanie odrobić w tak krótkim czasie poniesionych przez lockdown strat.

• Pankracy
    replied
    Okazuje się, że wczoraj bez fajerwerków został otwarty Browar bez Kultury w Ostrowcu Świętokrzyskim. Myślałem, że trochę więcej czasu to potrwa.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Czy ktoś jeszcze uważa, że w obecnej koniunkturze możliwe jest przekroczenie liczby 300 działających fizycznych browarów? Nie to że sieje defetyzm, ale przed pandemią już było to mało realne... No dobra było, ale nie ekonomicznie uzasadnione. Liczba kontraktów też rośnie i maleje, ale nie zmienia to faktu, że rynek jest wysycony (w niektórych miejscach bardziej, innych mniej) - czytaj bliski wysyceniu.

Leave a comment:

• anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    Rock Browar Jarocin - kończy działalność.
    .
    Czyli w Wlkp dwa padły i dwa powstały

Leave a comment:

• Pankracy
    commented on 's reply
    Nazwa tego zakładu to Browar bez kultury.
    Ponoć coś tam już ugotowali.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2025-03-15, 08:38.

• Pankracy
    replied
    Rock Browar Jarocin - kończy działalność.
    Browar Lesieniec - jeszcze nie działa.
    Browar Officyna - jeszcze nie działa.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Minibrowar w Ostrowcu Świętokrzyskim - perspektywa to I połowa 2025.
    Ale czy to realne?
    ​​​

Leave a comment:

• anteks
    replied
    Browar Wąsowo pierwsze piwa uwarzone, zapewne do końca miesiąca pierwsze piwo pojawi się w pubach

Leave a comment:

• pawlosek12
    replied
    Kiedy aktualizacja piwne mapy na rok 2025.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    To na 90 proc jest wciąż kontrakt.

Leave a comment:

• beerek62
    replied
    Browar Złocień - istnieje? funkcjonuje? na własnym czy kontrakt? a może firma zamawiająca piwo? Nie ma go w arkuszu Excela a na mapach Pendragona jest jako "w budowie". Jest aktywny profil na FB i strona internetowa. Mam szkło od nich i nie wiem jak je zakwalifikować.
    Ostatnia zmiana dokonana przez beerek62; 2025-02-05, 20:45.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Mnie się wydaje, że Słodowy Dwór to już przeszłość. Co do sklepów w Białymstoku internety mówią, że nie ma ich w ofercie.

Leave a comment: