Browar Babin ma otwierać człowiek odpowiedzialny za otwarcia Grodzkiej 15 w Lublinie, Pivovarii w Radomiu, Jan Olbracht Browar Staromiejskiego w Toruniu, Żywiecki Browar Rzemieślniczy Krajcar, czyli Michał Bukowski. Czy to on był też odpowiedzialny za projekt Antidotum? Nie wpisuje tego w referencje, ale... za niedługo i Babina nie będzie dobrze wpisać.
Do Babina to ty masz bliżej, aby to sprawdzić. Jak dla mnie jak browar startuje 4 lata to już nie wystartuje, a Pan Bukowski niech się zajmie startowaniem innych browarów. Np. SALM, bo te też mają mega opóźnienie
Do Babina to ty masz bliżej, aby to sprawdzić. Jak dla mnie jak browar startuje 4 lata to już nie wystartuje, a Pan Bukowski niech się zajmie startowaniem innych browarów. Np. SALM, bo te też mają mega opóźnienie
Sprawdzałem i dzwoniłem, ale z tego postu wywnioskowalem, jak widać mylnie, że są jakieś nowe wieści.
W Polsce działa już 150 warzelni rzemieślniczych, a wkrótce może ruszyć kolejnych 80. Własny browar uruchomi Pinta, prekursor krajowej rewolucji piwnej.
Nie sądzę, żeby w ciągu 10 lat powstało kolejnych 500 browarów, ani też 80 nowych nie jest "w budowie", a nawet w stadium organizacji...
A, tak, jeśli kontraktowe, to owszem.
Myślę, że po dojściu (ogółem) do liczby 220 - 250 browarów w perspektywie, powiedzmy, trzech lat (pod warunkiem, że nie zmieni się na minus otoczenie gospodarcze), zaczną się pierwsze zamknięcia, choć niekoniecznie na jakąś masową skalę. Inne inicjatywy będą uruchomione i na takim poziomie pewnie się to wszystko ustabilizuje.
Zakładając krytyczne podejście wobec takich stwierdzeń, nadmieniam, że to tylko intuicje, a nie żadne konkretne wyliczenia.
Podobnie jak i Ty, uważam, że nasz rynek może przyjąć maksymalnie drugie tyle browarów. Z tym że, zdecydowana większość z nich będzie zaliczała się do browarów restauracyjnych.
Owszem, biorąc po uwagę fakt, że w wielu miastach liczących pomiędzy 50 a 200 tys. mieszkańców nie ma jeszcze takich browarów, więc tu się otwiera pole do popisu. Zakładam, że taki browarek jest w stanie przy obecnej sytuacji "wyżyć" z takiego miasta i okolicy. Plus, oczywiście, miejscowości wypoczynkowe.
Rzemieślnicy rozlokowani po wsiach na uboczu będą w mniejszości.
Obecnie restauracyjnych nie przybywa już tak dużo jak ok dwa lata temu.Temat poświęcony tego typu browarom na tym forum zaczyna pokrywać się kurzem.Mimo wszystko jest jeszcze wiele miejsc na takie przybytki.
Obecnie restauracyjnych nie przybywa już tak dużo jak ok dwa lata temu.Temat poświęcony tego typu browarom na tym forum zaczyna pokrywać się kurzem.Mimo wszystko jest jeszcze wiele miejsc na takie przybytki.
To, że temat dot. browarów restauracyjnych na browar.biz przycichł, nie oznacza to, że nic się nie dzieje w naszym kraju.
Ostatnio powstały browary restauracyjne w Uniejowie i Bytomiu.
Lada chwila zostaną uruchomione browary w Białymstoku, Poznaniu i Gdańsku.
W niedalekiej przyszłości rozpoczną działalność browary w Turku, Katowicach, Bałtowie i Gdańsku. Mało? To prawda, za mało
To, że temat dot. browarów restauracyjnych na browar.biz przycichł, nie oznacza to, że nic się nie dzieje w naszym kraju.
Ostatnio powstały browary restauracyjne w Uniejowie i Bytomiu.
Lada chwila zostaną uruchomione browary w Białymstoku, Poznaniu i Gdańsku.
W niedalekiej przyszłości rozpoczną działalność browary w Turku, Katowicach, Bałtowie i Gdańsku. Mało? To prawda, za mało
Turek ma byc zwyklym rzemieslniczym a nie restauracyjnym
Comment