Niechanowo po szumnych zapowiedziach o powrocie do dawnych tradycji (ja to jeszcze pamiętam), uwarzyło... APA i Pszeniczne. Niech żyje tradycja.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Browar Babin ma otwierać człowiek odpowiedzialny za otwarcia Grodzkiej 15 w Lublinie, Pivovarii w Radomiu, Jan Olbracht Browar Staromiejskiego w Toruniu, Żywiecki Browar Rzemieślniczy Krajcar, czyli Michał Bukowski. Czy to on był też odpowiedzialny za projekt Antidotum? Nie wpisuje tego w referencje, ale... za niedługo i Babina nie będzie dobrze wpisać.Last edited by e-prezes; 2016-08-06, 12:09.Comment
-
Sprawdzałem i dzwoniłem, ale z tego postu wywnioskowalem, jak widać mylnie, że są jakieś nowe wieści.Comment
-
http://www.rp.pl/Przemysl-spozywczy/308089873-Polska-150-warzelni-rzemieslniczych-na-rynku.html#ap-2W Polsce działa już 150 warzelni rzemieślniczych, a wkrótce może ruszyć kolejnych 80. Własny browar uruchomi Pinta, prekursor krajowej rewolucji piwnej.
Nie sądzę, żeby w ciągu 10 lat powstało kolejnych 500 browarów, ani też 80 nowych nie jest "w budowie", a nawet w stadium organizacji...Comment
-
http://www.rp.pl/Przemysl-spozywczy/...ynku.html#ap-2
Nie sądzę, żeby w ciągu 10 lat powstało kolejnych 500 browarów, ani też 80 nowych nie jest "w budowie", a nawet w stadium organizacji...Last edited by abernacka; 2016-08-09, 11:46.Comment
-
A, tak, jeśli kontraktowe, to owszem.
Myślę, że po dojściu (ogółem) do liczby 220 - 250 browarów w perspektywie, powiedzmy, trzech lat (pod warunkiem, że nie zmieni się na minus otoczenie gospodarcze), zaczną się pierwsze zamknięcia, choć niekoniecznie na jakąś masową skalę. Inne inicjatywy będą uruchomione i na takim poziomie pewnie się to wszystko ustabilizuje.
Zakładając krytyczne podejście wobec takich stwierdzeń, nadmieniam, że to tylko intuicje, a nie żadne konkretne wyliczenia.Comment
-
Podobnie jak i Ty, uważam, że nasz rynek może przyjąć maksymalnie drugie tyle browarów. Z tym że, zdecydowana większość z nich będzie zaliczała się do browarów restauracyjnych.Comment
-
Owszem, biorąc po uwagę fakt, że w wielu miastach liczących pomiędzy 50 a 200 tys. mieszkańców nie ma jeszcze takich browarów, więc tu się otwiera pole do popisu. Zakładam, że taki browarek jest w stanie przy obecnej sytuacji "wyżyć" z takiego miasta i okolicy. Plus, oczywiście, miejscowości wypoczynkowe.
Rzemieślnicy rozlokowani po wsiach na uboczu będą w mniejszości.Comment
-
Ostatnio powstały browary restauracyjne w Uniejowie i Bytomiu.
Lada chwila zostaną uruchomione browary w Białymstoku, Poznaniu i Gdańsku.
W niedalekiej przyszłości rozpoczną działalność browary w Turku, Katowicach, Bałtowie i Gdańsku. Mało? To prawda, za małoComment
-
To, że temat dot. browarów restauracyjnych na browar.biz przycichł, nie oznacza to, że nic się nie dzieje w naszym kraju.
Ostatnio powstały browary restauracyjne w Uniejowie i Bytomiu.
Lada chwila zostaną uruchomione browary w Białymstoku, Poznaniu i Gdańsku.
W niedalekiej przyszłości rozpoczną działalność browary w Turku, Katowicach, Bałtowie i Gdańsku. Mało? To prawda, za mało
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu TapatalkaComment
Comment