Bardzo konkretnie i z jajami zadane pytanie na FB a i odpowiedź o dziwo wygląda na wyraźną i bez ściemniania. W dodatku jeszcze pozytywna a przynajmniej na moment obecny. Mam nadzieje że właściciel 20 razy jeszcze pomysli zanim narobi jakis nieodwracalnych szkód w Czarnkowie. Liczę jeszcze na jego rozsądek.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Last edited by Cooper; 2015-03-03, 22:15. Powód: bo nawalili mi tu postów w międzyczasie jak muchy na obraz i musze dać odniesieniePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku -
Nie potraktuj tego jako złośliwostki: dlaczego zatem nie widzimy do tej pory Twojej oceny/komentrza do któregoś z piw ze Słodowego Dworu?
Nie spierajmy się o słowa, mogę wycofać się akurat z tego określenia ("pokątnie"). Pytanie, czy prowadzą normalną, legalną sprzedaż.Comment
-
Comment
-
-
Mieć sprzęt, warzyć piwo a móc dystrybuować je to dość odmienne kwestie i wiesz o czym mówię. Skoro piwo nie pojawiło się jeszcze w hurtowniach czy tapach to znaczy, że nie jest jeszcze gotowe, albo browar nie jest jeszcze gotowy je sprzedawać.Comment
-
Browar Nowy w Szczecinie chyba rozpoczął działalność.
Przynajmniej dwa tygodnie temu udało mi się zakupić butelkę specyfiku od nich (tak, z paragonem, gdyby ktoś się pytał). Ba, jeszcze przed Sylwestrem o mało co nie zakupiłbym piwa od nich, ale akurat się skończyłoComment
-
Co do Kamionki, to dostałam jakiś czas temu od nich zdjęcia tanków z włączonymi lampkami (na dowód, że warzą). A ze względu, że nie wiadomo co, gdzie, a etykiety Konstancina z adresem z Konstancina, w dodatku piwa takie sobie, to odmówiłam im obecności na Festiwalu Dobrego Piwa w tym roku (taki tam offtop).Comment
-
Czekamy na wieści komu jeszcze odmówiłaś
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Mylisz się. Chwalą się. Wystarczy obejrzeć etykiety w dziale kolekcjonerskim.
Kłopot polega na czym innym - chwalą się także browarem w Konstancinie, więc nikt im już nie wierzy
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Wczoraj odpisali, że półlitrowe mogą być i z Kamionki i z Czarnkowa.
Wydaje mi się, że może to być wymówka na to, co drukują na kontrach.
Póki ktoś nie zobaczy na własne oczy butelkowania do butelek 0,5 w Czarnkowie, to jestem sceptyczny.
Trzeba jednak uwierzyć i śledzić ich kontry, no bo co innego pozostaje?Last edited by Pendragon; 2015-03-04, 13:54.
Comment