Jest odzew. Dzięki. Warto się udać kiedyś przy okazji?
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Nie wiedziałem, że jest takie rozwiązanie. Nie śledzę browar.biz na bieżąco.
To może tłumaczyć, że nie pokazano nam warzelni.
Nie mogę znaleźć tego tematu o tym lokalu.
Może jest dostępny dla premium użytkowników a ja nim nie jestem.
Piwa dały się wypić, nie były zepsute ale "czegoś" mi brakowało.
Spokojnie można odwiedzić lokal.
Trudno go znaleźć. To jest na piętrze pawilonu handlowego.
Od dworca PKP w lewo ul. Towarową do końca, potem po schodkach w lewo i Chocimską do Biedronki. Obok Biedronki wchodzi się schodami na piętro.Comment
-
Co do Browaru Lublin: zachodzę, warzelnia chyba działa, nowy zestaw piw (Jasne, Lubelska Pszenica, Milkstout, Miodowe, White APA), pytam o piwowara: pani mówi, że piwowara nie ma, pytam o piwa, pani zaklina się, że wszystkie na pewno uwarzone na miejscu. Wziąłem Jasne (poprawne, ale nic szczególnego), a milkstouta o takim smaku jakbym już gdzieś pił.
Wyszedłem i nadal nie wiem, czy mamy nowy browar, czy nie.Last edited by Prusak; 2017-06-30, 18:11.Comment
-
Może przeoczyłem, ale jak traktować to: Domator PWN sp z o.o. , 41-508 Chorzów ul. Brzezińska 2.
Pierwsze pojawiło się piwo Domator o smaku Wiśni - piwo słodowe aromatyzowane - i pomyślałem, że to jakiś napój piwnopodobny. Teraz kolejna wersja puszkowa - Domowe Perle -chmielone na zimno właśnie chmielem Perle. 8,0% alk. No i już opisane : Browar Domator. W opisie firmy jest: PKD 11.05.Z Produkcja piwa. Czyli jednak browar?Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
Przypomina mi to temat z wczesnych lat 90. tzn firmę Busol w miejscowości Starkówiec Piątkowski. Produkowali alkoholowy napój piwny o nazwie Cooler. Nie było na ecie słowa browar. Ktoś, gdzieś stwierdził że podobno do produkcji tego napoju brali piwo z ówczesnego browaru Piastowskiego we Wrocławiu i tak te ety zaliczałem. Czy tak było dokładnie, tego nie wiem.
Ponieważ tutaj temat jest bardzo aktualny pewnie ktoś z forumowiczów-chorzowian będzie musiał w terenie sprawdzić ten adres.Last edited by Cooper; 2017-07-01, 09:57.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Może przeoczyłem, ale jak traktować to: Domator PWN sp z o.o. , 41-508 Chorzów ul. Brzezińska 2.
Pierwsze pojawiło się piwo Domator o smaku Wiśni - piwo słodowe aromatyzowane - i pomyślałem, że to jakiś napój piwnopodobny. Teraz kolejna wersja puszkowa - Domowe Perle -chmielone na zimno właśnie chmielem Perle. 8,0% alk. No i już opisane : Browar Domator. W opisie firmy jest: PKD 11.05.Z Produkcja piwa. Czyli jednak browar?Comment
-
e-prezes : tak, oglądałem tę stronę firmy Domator. Wpis do PKD potraktowałem jak argument, że jednak piwo warzą. Informacje ( niedokładne) mam od kolegi, że właściciel postanowił produkować i sprzedawać piwo w niskich cenach i mu się to opłaca. Można ich puszkowe produkty dostać w handlu detalicznym w okolicznych miastach. Może ktoś, kto ma blisko mógłby się rozeznać w sytuacjiKolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
W Busku też przymiarki do browaru, pod skrzydłami uzdrowiska
http://www.echodnia.eu/strefa-biznes...ecia,12045702/
Bałtów też nic nie zrobił, by przybliżyć otwarcie.Last edited by e-prezes; 2017-07-10, 16:38.Comment
-
Kadyk debiutuje 20 lipca w Olsztynie podczas jakiejś imprezy "piłko-plażowej".
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment