Wagabunda z Niechlowa startuje w piątek w Poznaniu. Inne Beczki już zwożą sprzęt, więc lato jest chyba realnym terminem.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
A tu taka zagwozdka.. który to mały browar z południa Polski wypuszcza?
Jedyny drukowany tygodnik w powiecie biłgorajskim. Najświeższe informacje i wiadomości. Skuteczna reklama i ogłoszenia. Wydarzenia i imprezy w Biłgoraju.
I jeszcze uwaga: "Będziemy dążyć, aby w przyszłości całe przedsięwzięcie zostało przeniesione na teren naszego powiatu". Czyżby w jakiejś odleglejszej perspektywie nowy browarek?Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
To na pewno, w Polsce nie ma chyba używanego sprzętu, który zawsze nie dostałby drugiego życia... :-) No, może poza starą warzelnią Profesji, która choć sprzedana cały czas stała w browarze. Choć byłem tam już dawno temu, więc sytuacja mogła się zmienić.Comment
-
Nie załapałem w jakim aspekcie się mylę. Rozmawiałem z Dominikiem i wiem, jakie były przyczyny decyzji i że zależało mu na sprzedaży browaru. Nawet sam bym nabył, ale było za drogo (!), no i już mam upatrzony sprzęt. Wspominał o kontraktowcach/-u, którzy byli zainteresowani, więc wnioskowałem, że skończy się jedynie na wygaszeniu linii piw browaru macierzystego i to w najgorszym wypadku. Liczyłem jednak, że ktoś jak on - piwowar znajdzie czas, by nadal warzyć. Jeśli sprzedał sam sprzęt to tym bardziej szkoda, bo w tym regionie (na wschód od Wisły) nie ma za wiele browarów.Comment
-
No ale co? Sprzedał kontraktowcowi sprzęt, a ten go wywiózł w siną dal?
Czy też sprzęt sprzedany, ale miejsce warzenia się nie zmieni?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment