Co racja to racja, proszę o przeniesienie.
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Ale od Wielkanocy sprzedają - są podane ceny na tablicy, zatem zalegalizowali.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Kogo wzięli tego wzięli.
Było coś na rzeczy w zeszłym roku. Właściciele piwnice chcieli na browar przerabiać. Widać zrobili to stosunkowo szybko.
Nie można już nadążyć. Z 200 projektów jest w Polsce w różnych fazach realizacji. Nie wszystkie oczywiście zostaną dokończone, ale gros z nich na pewno.Comment
-
Będziemy mieć 300 browarów za 2 lata? Nie strasz
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Patrzę na zaktualizowaną listę browarów i....już się pogubiłem. To są teraz dwa Artezany? W Natolinie i Błoniu? Ale ten w Natolinie mieli sprzedać i na stronie jest info że sprzedane. Kupił ktoś i zostaje ta sama nazwa? Czy jednak ten sam właściciel zdecydował się zachować obie lokalizacje i są czynne obydwa browary?
Niech ktoś wytłumaczy o co chodzi bo ja coś chyba przeczyłem...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Artezan jest jeden (obecnie w Błoniu), Bazyliszek jest jeden (w Natolinie). Dziwnie to zostało załatwione.Comment
-
Comment
-
W naszych ilościowych statystykach też alles klar. Cały czas funkcjonuje browar natoliński i dochodzi nowy - błoński.
Gorzej już mają sami kolekcjonerzy w tym ja. Chodzi o szeregowanie birofiliów. Większość pewnie pójdzie na łatwiznę i "Artezana" będą wrzucać tam gdzie powstawały i powstają tzn kiedyś do Natolina a dziś Błonia natomiast Bazyliszki, te kontraktowane w kilku browarach i te obecne błońskie pewnie pójdą jako browar Bazyliszek z .... no właśnie, Natolina.
Ja pozostanę przy szeregowaniu do miejscowości. Wiem że to niewygodne i będzie dziwnie wyglądać w zbiorze plus za bardzo nie wiem które ety beczkowe Artezana to "jeszcze Natolin" a które "już Błonie" (zawsze na etach podają adres zarejestrowania firmy a nie lokalizacji browaru które są inne) ale no coż, taka współczesna "geografia browarów"Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Dziwne są te korowody z 2 browarami w bazie. Jak Bednary kupią sobie nową warzelnię to też powstaną drugie Bednary?
Ten w Natolinie to już nie jest Artezan i jak dla mnie to powinno być tak, że w momencie odpalenia Błonia dodawany jest Bazyliszek i szlus, nie ma cyrków z dwoma Artezanami.Last edited by zgoda; 2015-04-20, 06:24.Comment
-
Dlatego też Artezan (Natolin) zamieniłbym na Bazyliszek i ewentualnie do starych piw Artezana dodał Artezan, tak dla potomnychVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Comment
Comment