W siedleckiej Brofakturze dużą np ciemną pszenicę podają właśnie w masywnych, prostych ale zarazem eleganckich i firmowych kuflach. Pewnie inne duże piwa też.
Mniejsze pojemności zarówno teku (czy też goblety, nie za bardzo jeszcze odróżniam) jak i w smukłych pokalach. Wszystko ładne i firmowe. Można.
Nie odwiedziłem do tej pory jakiejś wybitnie dużej ilości polskich brewpubów. Zwłaszcza tych powstałych w ostatnich 3 latach ale przynajmniej po odwiedzeniu powyższego wydaje mi się że nie jest źle po tym względem.
Mniejsze pojemności zarówno teku (czy też goblety, nie za bardzo jeszcze odróżniam) jak i w smukłych pokalach. Wszystko ładne i firmowe. Można.
Nie odwiedziłem do tej pory jakiejś wybitnie dużej ilości polskich brewpubów. Zwłaszcza tych powstałych w ostatnich 3 latach ale przynajmniej po odwiedzeniu powyższego wydaje mi się że nie jest źle po tym względem.

Poza tym kufel kuflowi nierówny, więc może być tak, że rozmawiamy o różnych sprawach.
Bo piję piwo i skupiam się głównie na czystej przyjemności jego picia, a nie na wąchaniu i łapania zapachu czy aromatu.

Comment