Test spodni (skórzanych Lederhose) dotyczył nie piwa ale raczej brzeczki: rozlewało się trochę brzeczki na ławę i siadało w tej kałuży. Jesli po okreslonym czasie "laborant" wstawał z ławą przyklejoną do tyłka to brzeczka była dobra. Dzięki zawartym w niej dekstrynom brzeczka rzeczywiscie ma dobre własciwosci klejące.
W tym roku w Pradze w dzielnicy Karlin swoje podboje otworzył nowy browar- Pivo Karlin. Tym samym w tej dzielnicy działają już dwa browary i od siebie są oddalone o niecały kilometr.
Dla tego idą z browaru Dva Kohouti nie omieszkaliśmy zahaczyć o nowy browar Karlin. Browar i restauracja...
Skład i opakowanie na fotkach. W sumie opakowanie jest wg mnie najlepszym elementem tego wyrobu.
Piana: po minucie jak na fotce, 2/10
Wysycenie bardzo niskie, 2/10
Zapach: słodowo-karmelowy
Smak: zdecydowanie słodowy, mdły, goryczka w dalekim tle
Nie powtórzę, nawet,...
Ot, lager w bączku, dostałem jako upominek z wakacji nad Adriatykiem.
Piwo lekko mętne, złote, piana dość drobna i wysoka. Pachnie nienachalnie słodowo.
W smaku... standardowy lager, co nie znaczy, że niedobre. Butelka bączek, całkiem ładna, oldskulowa eta i kapsel.
Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
Comment