Przeterminowane piwo
Collapse
X
-
Jak piwo moze 2 lata lezec w sklepie?? I to jak piszesz niewielkim - w hipermarkecie to rozumiem, bo tam maja duze dostawy i czasem cos gdzies sie zawieruszy...
2 lata - to mnie jednak pobiles Mam nadzieje, ze bylo smaczne - skladales reklamacje ?koncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlusComment
-
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.Comment
-
Jak piwo moze 2 lata lezec w sklepie?? I to jak piszesz niewielkim - w hipermarkecie to rozumiem, bo tam maja duze dostawy i czasem cos gdzies sie zawieruszy...
2 lata - to mnie jednak pobiles Mam nadzieje, ze bylo smaczne - skladales reklamacje ?Comment
-
kurde jak sie w sklepach znajdują takie ,,rarytasy'' z przed 2 lat fajnie by było dostać coś z Lwówka np ciekawe czy jeszcze gdzieś leży na ,,stanie''Comment
-
Spytam mojego wykladowce z prawa, jak to jest jesli sie znajdzie takie rarytasy w sklepie i sie nie zobaczy na date - wg. mnie to wina kupujacego, ktory powinien sprawdzic date przed kupnem (przy produktach z kategorii tzw. swieza/sucha zywnosc)... Co innego jakby to mialo byc np. ubranie czy co innego... Wine wg. mnie ponosi klient...koncerniak = prawie jak piwo :D
-
cororo - troche wspolczuje, bo Zaglobe pilem niedawno, i nie smakowal mi, a co dopiero po 2 miesiacach od daty lolLast edited by Tomasz_Moczarski; 2008-05-03, 00:51.koncerniak = prawie jak piwo :D
-
W małych sklepach często na półkach stoją obok siebie różne piwa (po 1 flaszce lub puszce) wraz z cenami ażeby po prostu pokazać jakie i ile kosztuje. Piwa te często są przeterminowane z uwagi właśnie na to iż - teoretycznie - są tylko na "pokaz" ale może się zdażyć ze np nieuczciwy sprzedawca chce się ich pozbyć i wciska klientowi albo zdaży mu się zrobić to przez pomyłkę i może takiego właśnie "pÓłkownika" Kipera wciśnięto koledze Cororo bo nie sądzę ażeby wszystkie Kipery w tym sklepie były z rocznika 2006. Często te wspomniane "piwa pokazowe" mają jeszcze stare wzory etykiet mimo że te w normalnej sprzedaży mają etykiety już nowe ale sprzedawca na to nie zwraca uwagi. Nie raz w ten sposób widziałem na sklepowych półkach pełne piwa z browarów które zostały już dawno zamknięte gdyż sprzedawca zapomniał je zdjąć np olsztyńskiego Dublina w Warszawie na początku stycznia tego roku czy też Okuniew we wspomnianym Piotrkowie bodajże na początku 2007 roku czyli pół roku po zamknięciu browaru.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Nono..ale porter to glownie piwo, ktore sie wazy dluzej, takze pewnie dlatego tak dlugo 3ma swoj smak... W ogole to w takim razie po co te daty robia... Dla faktu kiedy ew. piany zabraknie jak otworzymy? Przeciez w "swiezych" koncerniakach jak np. Harnas piana znika natychmiast! Wytlumaczcie to lamerowikoncerniak = prawie jak piwo :D
-
Ostatnio dostałem od przedstawiciela GŻ całą skrzynkę Leżajska Mocnego z terminem marzec 2007 (jedne z ostatnich egzemplarzy tej marki) wykopaną z zaplecza jakiegoś wiejskiego sklepu i powiem wam, że całkiem dobre piwo. Piana konkretna czapa, kolorek ładny złoty ,klarowny, w smaku gładkie i bez nachalnego alkoholu z delikatna goryczką. Bije o głowę aktualnie warzoną w Leżajsku Tartę Mocną.Comment
-
W piwnicy mam puszkę "Schloss Pils". Data ważności styczen 2003. Ktoś mi kiedyś dał, ale akurat piwa puszkowego staram sie nie pić, a Schloss Pils to juz wogole nie. Czyli puszka dalej może leżeć i dojrzewaćComment
-
Musiałem ostatnio wylać do zlewu Redds'a jabłkowego i malinowego, niestety nikt przez przez okres przydatności się na nie nie skusić, a zajmowały tylko miejsce w lodówce. Pamiętam, że były 4 miesiące po terminie, a podczas wylewania czuć było ich zepsucieComment
-
W zeszłym roku w małym sklepie na wystawie zobaczył całą butelkę Stiepana Razina z rzadkim rodzajem kapsli (całkiem nie ufarbowana spódnica). Spytał sprzedawczynię może ona zdjąć od butelki tę kapsle. Odpowiedziała że nie może. Wtedy poprosiłem ją by sprzedać mi tę butelkę.
Tylko po wyjaśnianiu tego, co jestem kolekcjoner sprzedała mi tę butelkę ale uprzedziła o tom co piwo dawno przekroczone termin.
Butelka stała koło 2 lat. Prijdia do domu, otworzyłem piwo. Było wiele pian, wiele osadów i na zapach niczego dobrego nie wróżyło. Dlatego po prostu odlał piwo.Last edited by Hrustgurd; 2008-05-06, 10:27.Comment
Comment