Zaoranie branży sklepów specjalistycznych

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24278

Zaoranie branży sklepów specjalistycznych

No to rewolucja zjadła kolejne swoje dziecko. Smakosz porzucił krafty. Jako bezpośrednią pzyczynę podał niemożność konkurowania z marketami. Ceny piw w hurcie były dla nich wyższe niż w marketach dla klientów końcowych.
    Obecnie w Opolu, mieście wojewódzkim, został 1 sklep (niesieciowy) który ma jakąś ciekawszą ofertę piwną. Nie wiem jak długo, bo ceny piw kraftowych są tam na poziomie knajpianym. I jak bardzo darzę go sympatią i wspieram portfelem, to ten ma swoje granice.

Strasznie mnie wk**** to co robią kraftowe browary w kontekście handlowym.

Pamięć jest dość krótka, bo dzięki sklepom specjalistycznym nowe browary miały szanse w kraju dotrzeć do klientów, którzy niekoniecznie napierają do multitapów (w opolu 1,5 szt. ) czy na festiwale. W zamian sklepy dostają teraz ceny z przysłowiowej dupy i prawie brak wsparcia medialnego jakim obdarowywane są gratis przez browary wielkie sieci handlowe.

Nierówność traktowania podmiotów w kontekście handlowym merzi mnie odkąd mam z tym praktyczną styczność na codzień w Centrum Piwowarstwa, widzę ją codziennie patrząc na zaorywanie całego sektora piwnych sklepów specjalistycznych ale i szerzej małych sklepów spożywczych, ktore jeśli się jeszcze nie pozamykały to zdecydowanie uszczupliły swoją ofertę na rzecz mainstreamowych produktów i gównianym smaku i wyższej cenie niż w markecie.

To wszystko wygląda mi na podcinanie gałęzi na której się siedzi. Także tak... bowary reklamujcie dalej sieci handlowe, a klienci chwalcie się w mediac piwami na promce 7+7gratis z marketu xyz i takie tam...

Koniec wyrzygu.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • zasada
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.05
    • 273

Poznań, miasto wojewódzkie, ok.500K + drugie tyle w gminach ościennych.
    Był moment, kiedy obok Piw świata na Głogowskiej można było kupować w specjalistykach na Mickiewicza (Centrala), Ratajczaka (Ministerstwo), Wodnej albo Woźnej i Krakowskiej (Dom Piwa w tym maczał palce albo Głogowska), Kościelnej i Kościuszki (oba jednoosobowe).
    Obecnie została Głogowska i rozrzucone po osiedlach mniejsze sklepy. Niedawno zamknął siet najbliższy (po drugiej stronie bramy!) sklepo-pub Piwnica. Do L.nie chodzę bo jest mi nie po drodze ale zawsze mogę dopisać sobie do tego jakiś ZBoWiD
    A w gminach powiatu poznańskiego wiem tylko, że Centrala została w Luboniu.

PS. Przypomniałem sobie jeszcze Browar na winklu przy Przemysłowej, też niewygodnie położony.
    Ostatnia zmiana dokonana przez zasada; Dzisiaj, 16:47.
    Każde zwierzę koi dotyk
    Blaszony

Comment

widgetinstance 244 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
    Przetwarzanie...