BROWARIEC napisał(a) Ja trafiłem na Portera z Rakszawy u siebie w Tesco. Musi byc z tej samej warki co Twój - mój ma nadrukowane: 24.03.2004 21:44 ZZ
No to siup!
Ja natomiast z datą 16.03.2004 Właśnie atakuję
Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2003-11-04, 20:13.
Pogoniarz napisał(a) Ja natomiast z datą 16.03.2004 Właśnie atakuję
A ja właśnie przyatakowałem obydwa rodzaje. Po dwie sztuki (ups) i "nie widzę różnicy, więc po co przepłacać" A teraz poprawiam Porterem EB. A wcześniej był Czarny Boss . Idę spać
w odpowiedzi na (...) pragnę Pana uspokoić, że Królewskie Porter produkowane jest obecnie wyłącznie w Warszawie
cóz można teraz powiedzieć? czy to, że w Rakszawie w ogóle nie było produkcji czy, ze obecnie produkcja wróciła tylko i wyłącznie do Warszawy?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
otrzyamłem kolejną informację z Brau Union - porter w Rakszawie był warzony tylko raz i produkcja tam juz nie wróci, więc jeśli ktokolwiek chce spróbować rakszawskiego portera to niech się śpieszy, bo tylko teraz jeszcze jest okazja do konsumpcji jedynego portera warzonego w Rakszawie
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Wszystko co pisaliście w tym temacie zgadzałoby się z moimi informacjami. W ursynowskim Tesco od 2 tygodni brak Królewskiego Portera, ostatnio rozmawiałem z kierownikiem działu -alkohole- tego sklepu, dowiedziałem się, że porter pojawi się za jakis tydzień a przerwa w dostawach spowodowana jest właśnie przeniesieniem warzenia z Rakszawy do Warszawy ( co by to nie miało oznaczać ). Po powrocie do domu obczaiłem butelki po porterku kupowanym w tym Tesco - wszystkie miały datę koloru czarnego, dziubaną kropeczkami. Czyli porter z Warszawy już wkrótce w Tesco na Ursynowie
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
Hm, miałem zamiar dokładnie opisać to piwo, ale po degustacji przeszła mi na to ochota, Ale żeby nie poprzestać na stwierdzeniu, że piwo jest "takie sobie", dwa słowa o nim. W zapachu, jeśli wziąć pod uwagę deklarowany styl, nędza. Raczej przypomina jakiegoś milk stouta niż...
Browarek restauracyjny istniejący od 1990 roku znajduje się na zachodnich peryferiach miasta po prawej stronie Rhein. Z centrum, przez jedyny w Mainz most drogowy, można tu dojechać autobusem nr 28. Okolica nieciekawa, jakieś place, firmy, magazyny, brak zabudowy mieszkalnej. Jednak jest tu jedno...
Comment