Szkoda, że w tym festiwalu tak mało browarów wzięło udział. Wyniki przez to są mało reprezentatywne....
Dyskusja nad wynikami XVII Festiwalu Piw Polskich.
Collapse
X
-
-
Bardzo cieszę się, że moje ulubione piwo zdobyło pierwsze miejsce. Oby zawsze zdobywało je pod szyldem Piwa Królewskiego z Browarów Warszawskich
Ostatnia zmiana dokonana przez witkowskiartur; 2004-06-06, 12:39.KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLIComment
-
W pełni się zgadzam z Panią Prezes.Marusia napisał(a)
Szkoda, że w tym festiwalu tak mało browarów wzięło udział. Wyniki przez to są mało reprezentatywne....
Jeżeli chodzi o dygresję Krzysia odnośnie niepasteryzowanego Książęcego to faktycznie jakim cudem brało udział w konkursie
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
[QUOTE]Pogoniarz napisał(a)
[B]W pełni się zgadzam z Panią Prezes.
Zgłaszając piwo do degustacji nie wiadomo ile będzie w grupie piw ze względu na wycofujące się browary w zasadzie w przeddzień.
Myślę, że tłumnie biorąc udział w nieodległej już degustacji w Żywcu spowodujecie że wyniki degustacji bedą w pełni obiektywne.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
-
\\Krzysztof napisał(a)
Myślę, że tłumnie biorąc udział w nieodległej już degustacji w Żywcu spowodujecie że wyniki degustacji bedą w pełni obiektywne. [/B]
Czyżby w Żywcu miało byc lane Królewskie?
Comment
-
Oczywiście, że bedzie lane do szklanek przez moją skromną osobę.Marusia napisał(a)
\\
Czyżby w Żywcu miało byc lane Królewskie?
Mam też na mysli że Wy Piwowarzy Domowi tłumnie wystąpicie w Żywcu na Waszym festiwalu tak żeby WYNIKI BYŁY MIARODAJNE. Wszystko w waszych rękach......
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
a czy ktos zna odpowiedź dlaczego tak mało browarów wzięło udział?Marusia napisał(a)
Szkoda, że w tym festiwalu tak mało browarów wzięło udział. Wyniki przez to są mało reprezentatywne....Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Krzysztof napisał(a)
Oczywiście, że bedzie lane do szklanek przez moją skromną osobę.
łoj dwa lata temu w Żywcu piliśmy lanego królewicza
Krzysztofie może dałoby się na Żywieckie Giełdowanie "załatwić" Beczułkę
w razie czego może być niefiltrowane
bez brody...Comment
-
He, he, juz widzę, jak Krzysztof puszcza sobie w instalację KEG-ową niefiltrowane piwo. Jasne, po to walczy o czystość piwa, usuwa tlen, pasteryzuje w przepływie, itd...... żeby sobie na koniec zainfekować linię.marcopolok napisał(a)
łoj dwa lata temu w Żywcu piliśmy lanego królewicza
Krzysztofie może dałoby się na Żywieckie Giełdowanie "załatwić" Beczułkę
w razie czego może być niefiltrowane
... Niefiltrowane, dobrze wyleżakowane piwo HG 13,8 % e. wag. jest obecnie tylko w Wydziale Tankofermentorów.
Comment
-
Chyba człowieku nie doczytałeśmacmon napisał(a)
He, he, juz widzę, jak Krzysztof puszcza sobie w instalację KEG-ową niefiltrowane piwo. Jasne, po to walczy o czystość piwa, usuwa tlen, pasteryzuje w przepływie, itd...... żeby sobie na koniec zainfekować linię.
... Niefiltrowane, dobrze wyleżakowane piwo HG 13,8 % e. wag. jest obecnie tylko w Wydziale Tankofermentorów.
W moim poście nie ma ani słowa o kegach
bez brody...Comment
-
Tylko o beczułce, lanym Królewiczu... ewidentnie o lanym do kufli piwie, a w co obecnie browary beczkują piwo? Informuję, że w beczki KEG. Jeśli wierzysz w reklamę "Dębowego", to lepiej zmień kanał w TV, to same oszustwa.marcopolok napisał(a)
Chyba człowieku nie doczytałeś
W moim poście nie ma ani słowa o kegach
Proszę, nie pisz do mnie "człowieku", bo mam nick.Comment
-
Masz rację, przepraszam za "człowieka" ale w dalszym ciągu twierdzę że mojego posta albo nie doczytałeś albo nie zrozumiałeśmacmon napisał(a)
Tylko o beczułce, lanym Królewiczu... ewidentnie o lanym do kufli piwie, a w co obecnie browary beczkują piwo? Informuję, że w beczki KEG. Jeśli wierzysz w reklamę "Dębowego", to lepiej zmień kanał w TV, to same oszustwa.
Proszę, nie pisz do mnie "człowieku", bo mam nick.
Może nie siedzę w temacie tak ja ty ale różnicę między beczułką a kufą znam więc przytaczanie reklamy dębowego jest nie na miejscu
Po drugie w moim poscie jest coś takiego "
" więc nie rozumiem twoich wstawek o infekcji lini napełniania kegów
bez brody...Comment
-
No i wystarczy. Bierze się kega, wykręca z niego fitting, wlewa w niego "niefiltrowane, dobrze wyleżakowane piwo HG 13,8 % e. wag." z tankofermetora i zakręca fitting. Następnie przywozi się kega do Żywca, a po imprezie odbiera pustego i odwozi do browaru. Proste?macmon napisał(a)
...Niefiltrowane, dobrze wyleżakowane piwo HG 13,8 % e. wag. jest obecnie tylko w Wydziale Tankofermentorów.
Comment
-
Rozumiem, nie ma o co kruszyć kopii. Moje "He, He"..... także jest bardziejmarcopolok napisał(a)
Masz rację, przepraszam za "człowieka" ale w dalszym ciągu twierdzę że mojego posta albo nie doczytałeś albo nie zrozumiałeś
Może nie siedzę w temacie tak ja ty ale różnicę między beczułką a kufą znam więc przytaczanie reklamy dębowego jest nie na miejscu
Po drugie w moim poscie jest coś takiego "
" więc nie rozumiem twoich wstawek o infekcji lini napełniania kegów
, które może zrozumieć Krzysztof (właśnie o tych infekcjach mowa). A Królewskie na pewno poleje się w Żywcu, co obiecuje Krzysztof własnoręcznie 
Pozdrawiam i sądzę, że temat już wyczerpaliśmy.Comment
-
piwo
Krzysiu napisał(a)
No i wystarczy. Bierze się kega, wykręca z niego fitting, wlewa w niego "niefiltrowane, dobrze wyleżakowane piwo HG 13,8 % e. wag." z tankofermetora i zakręca fitting. Następnie przywozi się kega do Żywca, a po imprezie odbiera pustego i odwozi do browaru. Proste?
Taki tok postepowania jest dla mnie nie do przyjęcia...........Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.