BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
No fakt, 1,69 zł za pól litra w bezwrotnej butelce to rzeczywiście karkołomna cena. Mimo to zwiększonego popytu nie zauważyłem.
Wiesz może kiedy pojawi się nowy Frater ?
w Kolekcjonerstwie pojawiły sie nowe kapselki pt. "Frater". co ciekawe, jeden z nich ma dopisek 5.4 drugi.... 7.6.
Czyżby Belgia wprowadzała Fratera w wersji Strong aka "dubbel-pils" ?
Jestem bardzo ciekaw co z tego bedzie i Kiedy
Jak na razie moi Szpiedzy w Polsce möwia ze nadal jest w Slkepach stary Frater a o nowych nawet nie slyszeli
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Nowe Fratry będą w nowym roku STOP Obecny idzie do piachu STOP Mocniejszy będzie górnej fermentacji STOP Wiadomosć od przedstawiciela browaru STOP
To tyle w telegraficznym skrócie STOP
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_ch
Do piachu???
A ja dostałem wczoraj gazetkę Reala w której nowy frater jest oferowany po 1,99 - no chyba , że to jest stary w nowych szatach.
A no to widzisz wygląda na to, że nie był ze mną do końca szczery ten przedstwiciel. Mozliwe zresztą, że do sieci wejdzie wcześniej niż do tradycyjnego detalu.
Dzisiaj kupiłem nowego Fratera. Ma on bodajże 7,6% alkoholu. Etykieta przciga uwag ale nie ma nic wspolnego ze starym Fraterem. W kazdym badz razie zmierza w kierunku "Piwa marki Piwo". Szkoda! (Przepraszam, uciekly mi polskie litery)
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
Comment