Małe browary chyba zabija coraz większy fiskalizm i biurokracja. Z tym radzą sobie dużo lepiej koncerny. Dla mnie przykre było przebranżowienie się Reginy z produkcji piwa na produkcję mięsa, ktoś już chyba miał dość tej biurokracji, składów celnych, akcyz itp. Ostatnio tydzień temu kupiłem z Reginy zgrzewkę piwa niepasteryzowanego, było wyśmienite. Wydawałoby się, że prościej i lepiej jest produkować piwo niż mięso, ale w socjaliźmie jest wszystko na odwrót w zależności na co władza stawia i na co stosuje większe dopłaty i ulgi w ramach "słusznej sprawy" i "interesu społecznego".
Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommiMylisz pojecia Krzysiu. Dziennikarz nie ma obowiazku autoryzacji, bo to prawo rozmowcy. I jesli rozmowca sobie takowej zazyczy, dziennikarz ma obowiazek jej dokonac...Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuPotrafisz wskazać mi stosowny artykuł odpowiedniej ustawy? Tak numeru i tytułu?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuA zauważyliście w tym art. 14, p.2 kwestię "...cytowanej dosłownie..."? Prosta sprawa - jak dziennikarz nie "cytuje dosłownie", nic nie musi autoryzować.
Mało sprytne z waszej strony, wysilcie się trochę.
A jako NIEOMYLNY, zadaj sobie pytanie, czy można cytować kogoś NIEdosłownie...
Zamiast próśb o "wysilanie się", zasiądź może do lektury ustawy i orzecznictwa - oszczędzimy zaśmiecania tego wątku.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikByłem dziś w Konstancinie, browar ma się dobrze, nawet warzy juz dwa kolejne nowe piwaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekŻnin działa dalej! Z tym, że na zasadach, o których wspomniałem w wiadomościach. Po prostu gazeta i browar hmmm pisząc delikatnie, nie przyjaźnią się.
(...)Last edited by abernacka; 2007-03-25, 16:04.Comment
-
Jest jeszcze jeden news, którego aż się boję napisać. Tą wiadomość otrzymałem z dwóch różnych źródeł branżowych, więc coś w tym musi być. Pewien browar właśnie przestawia się na produkcje wina. Może ktoś z was, o jakim browarze pisze?
Ps. Dla ułatwienia napiszę, ze nie jest to żaden browar z aktualnie typowanych do zamknięcia.Comment
-
Wiesz co Marcin, po cholerę sobie tę wycieczkę robiliście, mogliśmy jeszcze pożyć w błogiej nieświadomości, a tu takie hiobowe wieściComment
-
Na pocieszenie napiszę, że Łask ma się dobrze, Zodiak wyśmienicie a Fortuna przymierza się nowego piwa. Będzie to coś bardzo słodkiego. MniamComment
-
Acha. Bartek zmienia swoja recepturę piwa. Mniejszy baling ze słabszą goryczką. Tyle wiem. Za tydzień rozlew do kegów.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaJest jeszcze jeden news, którego aż się boję napisać. Tą wiadomość otrzymałem z dwóch różnych źródeł branżowych, więc coś w tym musi być. Pewien browar właśnie przestawia się na produkcje wina. Może ktoś z was, o jakim browarze pisze?
Ps. Dla ułatwienia napiszę, ze nie jest to żaden browar z aktualnie typowanych do zamknięcia.
Tak przy okazji, czy to będzie wino gronowe czy pospolite mózgotrzepy.
A najlepiej by było jakbyś napisał o który browar chodzi. Skoro powiedziało się A, trzeba powiedzieć B.Comment
Comment