W sumie ruszyli z wielką pompą i szybko przycichli.
Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaFortuna przymierza się nowego piwa. Będzie to coś bardzo słodkiego.PoszukujęComment
-
Lwowek Śl. zreczywiscie juz nie produkuje piwa.
Wyprzedją zapasy. Kadzie zacierne puste. Resztki drozdzy dogorywają w kadziach propagacyjnych.. Linie butelkowania stoją..
Zapasów starczy na jakies 2-4 tygodnie i koniec.
Moze bedzie muzeum???Comment
-
Z dzisiejszej prasy dowiedziałem się że Jurand w Olsztynie ostatecznie zakończył działalność , przykra wiadomość.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.Comment
-
Jak już wcześniej napisałem w wiadomościach trwają rozmowy właściciela Juranda z browarem Belgia o przeniesieniu produkcji do Kielc. Nie ma przecieków z gabinetu szefostwa co byłoby produkowane. Wróble natomiast ćwierkają, że zaczną rozlewać do puszek. Przynajmniej na początek.Comment
-
koziegłowa będą trzaskać na kukurydzy i cukrze- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Do kupienia jest jeszcze Heban - wesja z Czech. Sklepik ma być otwarty do końca lipca.Comment
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Pisałem do Juranda. W odpowiedzi otrzymałem informację: "Natomiast co do likwidacji browaru to informuję że zaprzestajemy jedynie produkcji, Browary Warmińsko-Mazurskie Jurand będą nadal istniały."
Normalnie nie miałem siły odpowiedzieć pytaniem, jaki jest sens istnienia browarów bez warzenia piwa...Last edited by adam16; 2007-07-04, 19:21.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Co do Juranda, jak widać biorą przykład z "najlepszych".Comment
Comment