Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sklep-piwowar
Import piw z UE
Collapse
X
-
Rozpocznij od strony Ministerstwa Finansów: www.mf.gov.pl. Następnie poszukaj zakładki słuzby celnej. Tam jest wykaz aktów prawnych związanych z akcyzą oraz adresy Urzędów Celnych w całej Polsce. Odnajdź najbliższy i z nimi porozmawiaj. Może się dowiesz jak przejść "na skróty" przez papiery.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Related Topics
Collapse
-
Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...-
Channel: Przedstaw Się!
-
-
Witam
Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
Wszystko...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...-
Channel: Niemcy
-
-
Kto dawno nie odwiedzał Browaru Nepomucen zapamiętał go jako nieduży rodzinny browarek ale warzący zawsze świetne, nowofalowe piwa. Na szczęście bez problemu można było je dostać u "badylarzy", a także spróbować w licznych knajpach i na festiwalach. Najprzyjemniej jednak spijało...-
Channel: Wielkopolskie
-
-
18.07.2025 przy okazji zwiedzania Schwerina postanowiliśmy udać się na drugą stronę ogromnego jeziora Schweriner See, nad którym leży miasto. Naszym celem była miejscowość Leezen na wschodnim brzegu i znajdujący się tam browarek Hennings (powstały w 2012 roku), który oficjalnie otwiera...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment