Jakoś na początku sierpnia robiłem podpiwek z Delecty, był przeterminowany chyba ze 3 miesiące, ale... co tam się może przeterminować? Jak później mój ojciec szukał rzeczonego suszu to powiedziano mu, że zakazano sprzedaży. Unijne rozporządzenia czy podpiwkowa mafia? Nie wiem...
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
podpiwek
Collapse
X
-
Mam jedną paczkę podpiwku ważną do 10.2006 i parę pytań:
1."butelki z szczelnym korkiem" , może ktoś to dokładnie zdefiniować, (czy mogą to być butelki plastikowe zakręcane, słoiki itp. czy po prostu mam zakorkować jakąkolwiek pasującą butelkę korkiem po winie
)
2.czy można na raz zrobić np. z połowy paczki 5l, bo nie mam takiego gara dużego
3. w czym rozpuszczacie drożdże?
dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi i wybaczcie moją niekompetencję
Ostatnia zmiana dokonana przez barthez; 2006-09-17, 09:24.Comment
Related Topics
Collapse
-
Piwny napój na polski rynek, produkowany na Ukrainie, dystrybuowany przez Carlsberg Polska. Dodajemy?
Jeśli tak:
Seth&Riley's Garage Hard Compote
Alko: 4.6%
Ekstrakt: ok. 18°
EAN: 4820000457583
Miks piwa o napoju o smaku toniku i derenia....-
Channel: Sprawy techniczne
-
-
Na etykiecie postać Einsteina (zamiast twarzy duże oko i nadęte usta) na kamieniu, w tle wzory oraz ein mass = ein stein.Einstein w sepii, za nim błękit i okręgi, dzierży w ręku kufel pienistego napoju. Jak nie maziaje to kolaże (nie mylić z kolarzami), ale idźmy dalej
Piwo określone...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-12-05, 00:06 -
-
Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....-
Channel: Belgia
-
-
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...-
Channel: Czechy
-
-
"Breakfast pale ale" z laktozą
Chmiele: Riwaka (NZ), Eclipse (AUS), Motueka (NZ)
4% alk. 13,5% ekstr.
Aromat- chmielowy, początkowo owoce tropikalne, żywiczność i minimalnie cytrusy. Ale szybko przechodzi już tylko w owoce typu melon i mango, następnie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-01-19, 01:48 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment