Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Robercie nie miałem zamiaru nikogo podłamywać. Ale jestem poprostu mocno sceptyczny, co do szybkiego otwarcia tej knajpy/browaru. Tyle się słyszało i czytało o Arkadii, że już przestałem oczekiwać na warszawski browar. Cały czas mówi się o polskich browarach restauracyjnych i jak narazie dalej mamy 3 a nie 5 jak niektórzy piszą (ani Haust ani Katowicki Spiż niewarzy) i stąd wynika mój ogólny pesymizm.
a możesz napisać kto takie plotki rozsiewa o tych 5 warzących browarach restauracyjnych? Mam niepohamowane wrażenie że do mnie pijesz, choć nigdy tak nie twierdziłem.
Z nikim nie mam ochoty sie spierać ani kłucić (to nie jest w moim stylu). Ale tylko o jedno proszę. NIGDY nie można pisać (bez urazy Art'cie) o nowym mini browarze jeśli jest to w rzeczystości tylko knajpa.
Z nikim nie mam ochoty sie spierać ani kłucić (to nie jest w moim stylu). Ale tylko o jedno proszę. NIGDY nie można pisać (bez urazy Art'cie) o nowym mini browarze jeśli jest to w rzeczystości tylko knajpa.
jest miejsce, jest instalacja, tylko kwestią czasu jest kiedy popłynie piwo. zresztą w tym temacie nie chodzi nawet jeszcze o czynny lokal.
I wtedy będziemy mogli ogłosić na cały kraj, że mamy nowy mini browar. A na razie to jest to knajpa z kadziami itp. Koniec kropka.
może załóż nowy wątek o tym kiedy dane miejsce ma prawo do nazwy browar. tam będziemy się spierać na owe ważkie sprawy. tutaj temat niech będzie dla Browarmii zastrzeżony.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007
Czy sekcja stołeczna jeszcze nie namierzyła lokalu? Przecież muszą być jakieś przecieki
wiem gdzie dokładnie blisko starówki
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Becik nie bądź taki tajemniczy - dawaj namiar coby można iść i oglądać postępy prac.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
Comment