Dzięki wielkiej uprzejmości browaru Konstancin mieliśmy okazję w ostatni poniedziałek obejrzeć ten mały podwarszawski browar od środka. A oto kilka fotek właśnie z tej wycieczki.
Z wizytą w browarze Konstancin
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
-
-
BO GALEEEERIA GALEEEERIA
BO GALERIA JEST OD TEGO...
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
Niestety, nie. Jak wpadliśmy na ten pomysł okazało się, że wszystkie już spasteryzowane.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąAle FCJF nie wybaczy: faux pas.
Udało wam się ściągnąć kilka Mocnych Warszawiaków sprzed pasteryzatora?Comment
-
Z tego co wiem(tajny informator w miejscowym UG
)w browarze zaszły duże zmiany- przede wszystkim zmienił sie właściciel. Browar będzie też prawdopodobnie korzystał z innego ujęcia wody (po prostu stara studnia się wyczerpała). Być może wróży to poprawę jakości tamtejszego piwka
Z niecierpliwościa czekam na efekty modernizacji
Wszelkie nowe informacje będe od razu zamieszczać w tym temacie.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Podczas dzisiejszej wizyty w Konstancinie odmówiono mi zarówno sprzedaży tamtejszych wyrobów na miejscu jak i zwiedzenia o co nie mam większych pretensji. Przyznam że szczerze się zawiodłem. Powiedziano mi że muszę mieć zezwolenie na kupno piwa
.
Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzuComment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkAPodczas dzisiejszej wizyty w Konstancinie odmówiono mi zarówno sprzedaży tamtejszych wyrobów na miejscu jak i zwiedzenia o co nie mam większych pretensji. Przyznam że szczerze się zawiodłem. Powiedziano mi że muszę mieć zezwolenie na kupno piwa
.
Może tak gwoili wyjaśnienia.
Wycieczke po browarze umawialiśmy prawie miesiąc przed naszym przyjazdem do Konstancina ( był ciężko, ale warto było).
Natomiast co do sprzedaży piw. To prawda z tym zezwoleniem, możesz u nich kupić jedynie w hurcie. Nam także się nie udało nic u nich kupić.
Ps. Na każdą wycieczkę umawiam sie przynajmniej dwa tygodnie wcześniej. Na tą chwilę tylko Czarnków nam odmówił zwiedzania browaru ale w ramach przeprosin od nich otrzymaliśmy....Comment
-
Nie mam o nic pretensji. Jestem tylko sfrustrowany. Ile musiałem się naszukac tego browaru! I wszystko na nic. Chciałem kupić nawet w hurcie. Mało tego chciałem nawet uciąć sobie małą pogawędkę na temat tego jak mogę u nich kupić piwo ale zamknięto mi drzwi przed nosem.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaMoże tak gwoili wyjaśnienia.
Wycieczke po browarze umawialiśmy prawie miesiąc przed naszym przyjazdem do Konstancina ( był ciężko, ale warto było).
Natomiast co do sprzedaży piw. To prawda z tym zezwoleniem, możesz u nich kupić jedynie w hurcie. Nam także się nie udało nic u nich kupić.
Ps. Na każdą wycieczkę umawiam sie przynajmniej dwa tygodnie wcześniej. Na tą chwilę tylko Czarnków nam odmówił zwiedzania browaru ale w ramach przeprosin od nich otrzymaliśmy....Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzuComment
-
Blisko browaru jest sklep w którym można zakupić wyroby z tegoż browaru.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkANie mam o nic pretensji. Jestem tylko sfrustrowany. Ile musiałem się naszukac tego browaru! I wszystko na nic. Chciałem kupić nawet w hurcie. Mało tego chciałem nawet uciąć sobie małą pogawędkę na temat tego jak mogę u nich kupić piwo ale zamknięto mi drzwi przed nosem.Comment