W dniu wczorajszym obsługiwała mnie nowa kelnerka. Nie miała problemu z tekstami typu:
- teraz poproszę koźlaczka;
- to może teraz pszeniczkę...;
Słyszałem też jak inna "kelnerka" z uśmiechem na ustach opowiadała klientom, czym się różnią w smaku piwa, które aktualnie mają w sprzedaży.
W poniedziałek w Bierhalle jak zwykle tłumy. Z forumowiczów dotarł Wujcio Shaggy. Nowe warki pilsa i ciemnego trzymają dobry poziom. Atmosfera świetna, z kadzi dobiegał dyskretny zapach gotowanej 'pszenicy'. Pozdrowenia dla Krzysztofa i Andrzeja!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
Tak się zastanawiam czytając Wasze posty czy mam napisać o nowych piwach w Bierhalle czy nie napisać....
Wasze, Nasze....... pisz Krzysiu co nowego
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Koźlak ma się pojawić pod koniec tygodnia. Co poniektórzy mieli okazję już go spróbować Oprócz tego jest nowa warka pszenicy, tym razem już prawidłowa w smaku
No to nowego koźlaczka się spróbuje, a jutro pszenica
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
Stolica Wielkopolski doczekała się kolejnego browaru restauracyjnego, tym razem sieciowego.
Pod koniec 2017 roku w Poznaniu otwarto siódmy w Polsce browar Bierhalle, należący do przedsiębiorstwa QLT Restaurant & Bar Sp. z o.o.
Poznańskie Bierhalle znajduje się w olbrzymim,...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment