Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pankracy
    Senior
    • 10-2007
    • 2768

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    100 metrów zachowane, czy też w Żywcu nie obowiązuje ten głupi przepis?
    Jeżeli ruch pieszy jest zorganizowany na ul. Świętokrzyskiej w Żywcu tak jak kiedyś na placu Łubiańskim w Moskwie to może być zachowane.
    Last edited by Pankracy; 21-04-2012, 12:04.

    Comment

    • Pankracy
      Senior
      • 10-2007
      • 2768

      A jeżeli nie to niech się pan Wieczorek martwi. Jego kłopot.

      Comment

      • Pendragon
        Senior
        • 03-2006
        • 13949

        Po prostu jestem ciekaw jak to wygląda w Żywcu, za nikogo się nie martwię.

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • Żywiec
          Senior
          • 12-2001
          • 1571

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          100 metrów zachowane, czy też w Żywcu nie obowiązuje ten głupi przepis?
          Jest trochę ponad 100 cm

          Widok na budynek w którym powstaje browar.
          Attached Files

          Comment

          • Pankracy
            Senior
            • 10-2007
            • 2768

            Będzie kolejny minibrowar w Krakowie
            ul. św. Wawrzyńca (obok muzeum).
            data otwarcia: 2012 (?)

            Comment

            • pizmak666
              Senior
              • 12-2006
              • 1898

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
              Będzie kolejny minibrowar w Krakowie
              ul. św. Wawrzyńca (obok muzeum).
              data otwarcia: 2012 (?)
              Z tego co rano gdzieś wyczytałem to jeszcze przed EURO
              Ja dłużej chyba swoje gary i całą resztę kombinowałem
              „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

              "Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

              Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

              Comment

              • Żywiec
                Senior
                • 12-2001
                • 1571

                Browar Restauracyjny Krajcar w Żywcu rusza ponoć w najbliższą sobotę. Zeko był już w nim z wizytą i ponoć na start mają 5-6 własnych piw.

                Comment

                • zeko
                  Senior
                  • 07-2004
                  • 708

                  Ciemne, pilsner, marcowe, pszenica i koźlak. Co do otwarcia to w piątek późnym wieczorem będzie wiadomo. Jak tylko coś będzie wiadomo poinformuję. Prace wykończeniowe idą tam pełną parą.
                  Polakom gratulujemy BRACKIEGO
                  "Jest jedna zasadnicza rzecz określająca wyjątkowość człowieka - pasja"
                  http://picasaweb.google.com/d.jochman

                  Comment

                  • leona
                    PremiumUżytkownik
                    • 07-2009
                    • 5853

                    Warzyli piwa mając niewykończony lokal? Da się oddzielić (z punktu widzenia biurokracji) warzenie, leżakowanie od wyszynku?

                    Comment

                    • Żywiec
                      Senior
                      • 12-2001
                      • 1571

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                      Warzyli piwa mając niewykończony lokal? Da się oddzielić (z punktu widzenia biurokracji) warzenie, leżakowanie od wyszynku?
                      A jak sobie wyobrażasz otwarcie browaru restauracyjnego jednocześnie z ropoczęciem warzenia? Każdy browar przed otwarciem restauracji musi nawarzyć zapas piwa. Z punktu widzenia służb sanitarnych to nie ma znaczenia. Sanepid nie wyznacza sztywnej daty otwarcia lokalu. Jak otrzymasz decyzję sanitarną to mozesz zacząć działać, ale nie musisz od razu.

                      Comment

                      • Mason
                        Senior
                        • 02-2010
                        • 3280

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                        Każdy browar przed otwarciem restauracji musi nawarzyć zapas piwa.
                        Ostatnie przykłady pokazują, że niekoniecznie. Przecież zawsze można się poratować piwem z zaprzyjaźnionego browaru
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

                        Comment

                        • zeko
                          Senior
                          • 07-2004
                          • 708

                          Nie będzie w żywieckim mikrusie wyszynku innych piw niż tylko własnych. Co do prac wykończeniowych to takie drobne doróbki, detale. Na zewnątrz już wiszą szyldy ale są zaklejone po części.
                          Polakom gratulujemy BRACKIEGO
                          "Jest jedna zasadnicza rzecz określająca wyjątkowość człowieka - pasja"
                          http://picasaweb.google.com/d.jochman

                          Comment

                          • leona
                            PremiumUżytkownik
                            • 07-2009
                            • 5853

                            Po prostu pytam, bo nie rozumiem jak prace wykończeniowe mogą iść pełną parą a browar już uwarzył 5-6 piw. Znaczy warzono w jednym kącie jak w drugim ekipa malowała lamperie? Wiem, przerysowuję...

                            Comment

                            • Żywiec
                              Senior
                              • 12-2001
                              • 1571

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                              Po prostu pytam, bo nie rozumiem jak prace wykończeniowe mogą iść pełną parą a browar już uwarzył 5-6 piw. Znaczy warzono w jednym kącie jak w drugim ekipa malowała lamperie? Wiem, przerysowuję...
                              Część technologiczna była wykończona w pierwszej kolejności a część komercyjna w ostatnim etapie. To tak jak kobietą: gra wstępna, pieszczoty i na końcu kulminacja

                              Comment

                              • leona
                                PremiumUżytkownik
                                • 07-2009
                                • 5853

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                                Część technologiczna była wykończona w pierwszej kolejności a część komercyjna w ostatnim etapie. To tak jak kobietą: gra wstępna, pieszczoty i na końcu kulminacja
                                Ja parkuję auto i zamykając krzyczę: kochanieeeeee, jesteeeem, zrób sobie grę wstępną

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎