Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pankracy
    Senior
    • 10-2007
    • 2775

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    100 metrów zachowane, czy też w Żywcu nie obowiązuje ten głupi przepis?
    Jeżeli ruch pieszy jest zorganizowany na ul. Świętokrzyskiej w Żywcu tak jak kiedyś na placu Łubiańskim w Moskwie to może być zachowane.
    Last edited by Pankracy; 21-04-2012, 12:04.

    Comment

    • Pankracy
      Senior
      • 10-2007
      • 2775

      A jeżeli nie to niech się pan Wieczorek martwi. Jego kłopot.

      Comment

      • Pendragon
        Senior
        • 03-2006
        • 13950

        Po prostu jestem ciekaw jak to wygląda w Żywcu, za nikogo się nie martwię.

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • Żywiec
          Senior
          • 12-2001
          • 1571

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          100 metrów zachowane, czy też w Żywcu nie obowiązuje ten głupi przepis?
          Jest trochę ponad 100 cm

          Widok na budynek w którym powstaje browar.
          Attached Files

          Comment

          • Pankracy
            Senior
            • 10-2007
            • 2775

            Będzie kolejny minibrowar w Krakowie
            ul. św. Wawrzyńca (obok muzeum).
            data otwarcia: 2012 (?)

            Comment

            • pizmak666
              Senior
              • 12-2006
              • 1898

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
              Będzie kolejny minibrowar w Krakowie
              ul. św. Wawrzyńca (obok muzeum).
              data otwarcia: 2012 (?)
              Z tego co rano gdzieś wyczytałem to jeszcze przed EURO
              Ja dłużej chyba swoje gary i całą resztę kombinowałem
              „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

              "Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

              Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

              Comment

              • Żywiec
                Senior
                • 12-2001
                • 1571

                Browar Restauracyjny Krajcar w Żywcu rusza ponoć w najbliższą sobotę. Zeko był już w nim z wizytą i ponoć na start mają 5-6 własnych piw.

                Comment

                • zeko
                  Senior
                  • 07-2004
                  • 708

                  Ciemne, pilsner, marcowe, pszenica i koźlak. Co do otwarcia to w piątek późnym wieczorem będzie wiadomo. Jak tylko coś będzie wiadomo poinformuję. Prace wykończeniowe idą tam pełną parą.

                  Comment

                  • leona
                    PremiumUżytkownik
                    • 07-2009
                    • 5853

                    Warzyli piwa mając niewykończony lokal? Da się oddzielić (z punktu widzenia biurokracji) warzenie, leżakowanie od wyszynku?

                    Comment

                    • Żywiec
                      Senior
                      • 12-2001
                      • 1571

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                      Warzyli piwa mając niewykończony lokal? Da się oddzielić (z punktu widzenia biurokracji) warzenie, leżakowanie od wyszynku?
                      A jak sobie wyobrażasz otwarcie browaru restauracyjnego jednocześnie z ropoczęciem warzenia? Każdy browar przed otwarciem restauracji musi nawarzyć zapas piwa. Z punktu widzenia służb sanitarnych to nie ma znaczenia. Sanepid nie wyznacza sztywnej daty otwarcia lokalu. Jak otrzymasz decyzję sanitarną to mozesz zacząć działać, ale nie musisz od razu.

                      Comment

                      • Mason
                        Senior
                        • 02-2010
                        • 3280

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                        Każdy browar przed otwarciem restauracji musi nawarzyć zapas piwa.
                        Ostatnie przykłady pokazują, że niekoniecznie. Przecież zawsze można się poratować piwem z zaprzyjaźnionego browaru
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

                        Comment

                        • zeko
                          Senior
                          • 07-2004
                          • 708

                          Nie będzie w żywieckim mikrusie wyszynku innych piw niż tylko własnych. Co do prac wykończeniowych to takie drobne doróbki, detale. Na zewnątrz już wiszą szyldy ale są zaklejone po części.

                          Comment

                          • leona
                            PremiumUżytkownik
                            • 07-2009
                            • 5853

                            Po prostu pytam, bo nie rozumiem jak prace wykończeniowe mogą iść pełną parą a browar już uwarzył 5-6 piw. Znaczy warzono w jednym kącie jak w drugim ekipa malowała lamperie? Wiem, przerysowuję...

                            Comment

                            • Żywiec
                              Senior
                              • 12-2001
                              • 1571

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                              Po prostu pytam, bo nie rozumiem jak prace wykończeniowe mogą iść pełną parą a browar już uwarzył 5-6 piw. Znaczy warzono w jednym kącie jak w drugim ekipa malowała lamperie? Wiem, przerysowuję...
                              Część technologiczna była wykończona w pierwszej kolejności a część komercyjna w ostatnim etapie. To tak jak kobietą: gra wstępna, pieszczoty i na końcu kulminacja

                              Comment

                              • leona
                                PremiumUżytkownik
                                • 07-2009
                                • 5853

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                                Część technologiczna była wykończona w pierwszej kolejności a część komercyjna w ostatnim etapie. To tak jak kobietą: gra wstępna, pieszczoty i na końcu kulminacja
                                Ja parkuję auto i zamykając krzyczę: kochanieeeeee, jesteeeem, zrób sobie grę wstępną

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎