Krotoszyna do teraz nie moge przebolec , pocichu podczas przetargu pracowalem nad inwestorem z Kanady , bardzo dobry brewmaster byly wlasciciel brewpubu z Toronto krory szukal miejsca na odnowienie produckji jego piw , a cena browaru byla smiesznie niska ... Niestety nic z tego nie wyszlo.
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
-
No to można spać spokojnie
Miejmy nadzieję, że jednak coś wyjdzie z tego.Z Rybnikiem byłbym ostrożny. Były takie zapowiedzi, powtórzone ostatnio w tekście Fałata o browarach restauracyjnych wydrukowanym bodajże w Newsweeku, ale nie bardzo wierzę w ten cud.
Choćby dlatego, że w powstałym na miejscu browaru rybnickiego Fucus Center (tam miał być restauracyjny) nie ma już miejsca na taką działalność.
Z inwestycji, o których słyszałem zapomniałem jeszcze o Kołobrzegu.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Comment
-
Coś mi się obiło, że jakiś browar restauracyjny ma powstać w Toruniu - podobno są w fazie montowania instalacji. Wie może ktoś coś o tym? Bo ja dowiedziałem się, że jeden z moich znajomych bierze udział w powstawaniu tego dzieła, jak tylko wróci do Warszawy i go spotkam, to postaram się go wypytać co nieco (mam nadzieję że kumple nie zrobili mi żartu z okazji 1.IV
).
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
O tym, że w Toruniu ma powstać browar restauracyjny, też słyszałem. Ale jak zwykle wszystko owiane jest tajemnicą, jakby właścicielom przyszłych browarów nie zależało na reklamie. Moim zdaniem reklamowanie powinno sie zacząc już na etapie inwestycji, taką strategię mają duże Centra Handlowe i to zawsze przynosi oczekiwany efekt.Coś mi się obiło, że jakiś browar restauracyjny ma powstać w Toruniu - podobno są w fazie montowania instalacji. Wie może ktoś coś o tym? Bo ja dowiedziałem się, że jeden z moich znajomych bierze udział w powstawaniu tego dzieła, jak tylko wróci do Warszawy i go spotkam, to postaram się go wypytać co nieco (mam nadzieję że kumple nie zrobili mi żartu z okazji 1.IV
).Comment
-
Był w zeszłym roku o tym artykuł w jakiejś gazecie.
Browar restauracyjny ma powstać w piwnicach kompleksu hotelowo-konferencyjnego budowanego przy ul. Browarnej. Inwestorem jest firma Polskie Pierze i Puch.Comment
-
Comment
-
Udało mi się dziś chwilę porozmawiać z kolegą - rzeczywiście inwestorem jest Pierze i Puch, hotel ma chyba nazywać się Solaris (choć tu mogłem źle usłyszeć). Wykonawcą instalacji jest firma mikrobrowary.pl. Ukończenie budowy planują około września/października, póki ci podobno robią wylewki w leżakowni
Udało mi się nawet zerknąć na projekt leżakowni, ale żadnych dokładnych parametrów niestety nie znam.
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Tak, właścicielem "puchowej" firmy jest mąż senator Arciszewskiej. Tylko jakie to ma znaczenie?
O browarze restauracyjnym w Toruniu usłyszeć można było już nieco wcześniej - a jego twórcą miał być Browar Fortuna. Ale na czym stanęło, nie wiem.Comment
-
W przyszłym roku w Legnicy ma ruszyć budowa obiektu mieszkalno-biurowego w miejscu wyburzonego XIX- wiecznego browaru.
Istnieje koncepcja, że jedna kondygnacja tego apartamentowca będzie wykorzystana na browar restauracyjny. Inwestorem jest spółka EF Rank Progress.Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2008-04-05, 21:59.Comment
-