Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
-
No i co - dalej nic nie wiadomo. Czy z marketingowego punktu widzenia to też porażka ?Last edited by beerek62; 2013-03-29, 09:12.Comment
-
No proszę bardzo. Rynek mamy wszędzie a Reden to ...tylko kilka przypadkówVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Podpowiadam - może coś z : http://pl.wikipedia.org/wiki/Reden
No i co - dalej nic nie wiadomo.Comment
-
Minibrowar w Chorzowie wziął swoją nazwę od Wzgórza Redena i od miejscowego określenia "na Redenie". Związki z osobą hrabiego von Reden są więc drugorzędne.Comment
-
Nie sprawdzałem, ale czy nie jest tak , że wzgórze Redyna wzięło swoja nazwę od hrabiego Redena ?Comment
-
Tak, w Chorzowie znajduje się pomnik Hrabiego Redena. Pierwotnie znajdował się właśnie na rzeczonym wzgórzu (stąd jego nazwa), zniszczony po wojnie w 2002 roku został odbudowany na chorzowskim Rynku.Last edited by TomX; 2013-03-29, 10:17.Comment
-
Ja odniosłem się do browaru w Raciborzu. Bardzo kibicuje każdemu browarowi restauracyjnemu w Polsce - obecnie super piwo to nie wszystko, by się przebić na rynku. Browary restauracyjne powstają jak grzyby po deszczu. Marketing i reklama też są ważną kwestią, a nazwa powinna przyciągać i być charakterystyczna dla danego miejsca. Rynek mamy wszędzie, w każdym mieście.Comment
-
Nie bardzo rozumiem. Nazwa powinna być charakterystyczna dla miejsca. Browar jest na rynku i nazywa się Browar Rynek. Jaka nazwa będzie bardziej charakterystyczna dla tego miejsca ? Grill de Brasil ?Comment
-
Czekamy na piwo z Rynku Oby im się udałoComment
-
Słociak to nazwisko właścicieli. W jaki sposób są charakterystyczne dla miejsca ? Czy jeśli zamiast nazwy Browar Rynek będzie nazwa Browar Pierdzimąka bo tak się będzie nazywał właściciel to będzie OK ?Comment
Comment