BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
"Brasserie D`Or serwuje tradycyjne, francuskie potrawy. W menu małże św. Jakuba, ratatouille czy francuski chłodnik vichyssoise. Do tego warzone na miejscu belgijskie piwo ze skórką curacao."
"Każde warzenie to tak naprawdę inne piwo. Jako pierwsze uwarzyliśmy klasyczne jasne pełne, teraz mamy American India Pale Ale, czyli piwo mocno chmielowe. Następnym piwem jakie stworzymy będzie Belgijskie Summer Ale, ze skórką z gorzkiej pomarańczy curacao. Średnio, co dwa tygodnie mamy nowe piwo, to naprawdę kameralna produkcja, bo warzymy raptem 20 litrów. Na razie piwo dajemy w prezencie naszym gościom, ale zapraszamy do spróbowania na miejscu - mówi Andrzej Weiss. Kufel 0,5 litra piwa ma kosztować średnio 15 zł."
Brasserie D`Or, Villa Antonina, ul. Obrońców Westerplatte 36A (tuż obok Hali 100-lecia), Sopot
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Już to widzę, jak legalizują tę produkcję
Nie nazywajmy tej działalności produkcją. Na dostępnych na podlinkowanej stronie internetowej fotkach widać jedynie wnętrza sal jadalnych restauracji. Brasserie d' Or nie pochwaliło się posiadaniem profesjonalnej instalacji. Zapewne warzą piwo metodami i przy pomocy wyposażenia właściwego dla piwowarstwa domowego, stąd wielkość 20 litrów warki.
(...)"Każde warzenie to tak naprawdę inne piwo. Jako pierwsze uwarzyliśmy klasyczne jasne pełne, teraz mamy American India Pale Ale, czyli piwo mocno chmielowe. Następnym piwem jakie stworzymy będzie Belgijskie Summer Ale, ze skórką z gorzkiej pomarańczy curacao. Średnio, co dwa tygodnie mamy nowe piwo, to naprawdę kameralna produkcja, bo warzymy raptem 20 litrów. Na razie piwo dajemy w prezencie naszym gościom, ale zapraszamy do spróbowania na miejscu - mówi Andrzej Weiss. Kufel 0,5 litra piwa ma kosztować średnio 15 zł."
(...)
Ja już czekam żeby tylko zalegalizować i wystawić rachunek teściowi i szwagrowi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Czyli potwierdzasz, czy zaprzeczasz?
Z uwagi na domniemany brak w lokalu profesjonalnej instalacji do warzenia piwa Brasserie d'Or nie spełnia kryteriów browaru restauracyjnego, podobnie jak płocka Willa Adriana (temat: Browar nr 3 w Płocku).
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
System kaucyjny rusza w bólach w Polsce. Nie towarzyszy ma szeroko zakrojona kampania informacyjna, natomiast już słychać o wielu wątpliwościach i niepewności ze strony m.in. mniejszych sklepów.
Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.
Dzień dobry.
Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
Nie...
Comment