W bialskim browarze praca wre. Na marzec ma być piwo dostępne dla gości ....... Ulala. W takim razie trzeba się wybrać w kwietniu do Bielska Podlaskiego.
W Bielsku Podlaskim browar był już na przełomie XIX i XX wieku i nawet na naszym forum jest pokazana jedyna znana z niego eta więc nie ma się co stresować bo i tak nie byłby to żaden debiut tego miasta.
Browar restauracyjny moze faktycznie byłby ciężkim tematem w zarabianiu na lokalsach ale już np browar rzemieślniczy czemu nie, co pokazały właśnie na dniach podłowickie Bednary. I tak piwa z takich zakładów w większości jeśli nie wszystkie wędrują do sklepów w dużych miastach.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
W Zielonej Górze w miejscu po byłej kawiarni/restauracji Ermitaż (raptem jakieś 200m od Hausta) powstaje - według baneru naklejonego na szybie - browar restauracyjny z kuchnią słowiańską. Otwarcie przewidziane na luty.
Dodatkową ciekawostką jest fakt, że na portalu tablica.pl wisi ogłoszenie o poszukiwaniu piwowara do nowo powstającej restauracji w ZG.
Na początku bardziej skłaniałem się ku jakiejś sieciówce (może Bierhalle, albo Tyskie z tanka), ale w połączeniu z tym ogłoszeniem o piwowarze sprawa robi się ciekawsza...
Czy ktoś z forumowiczów ma może jakieś informacje na powyższy temat?
Comment