BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Po Sopocie krąży plotka, że co prawda na plaży u Chińczyka browaru nie będzie (zmiana właściciela), ale w dawnym Złotym Ulu na Monciaku, gdzie trwają jakieś intensywne prace budowlane ma powstać browar restauracyjny.
Ponoć otwarcie przed sezonem, a sprzęt to "składak"
Jak w każdej plotce tkwi w tej informacji sporo prawdy. Browar rzeczywiście powstanie, ale nie składak, markowy sprzęt dostarczają Pacovske Strojirny. Warzelnia 5,5 hl. Początkowa moc produkcyjna około 1000 hl rocznie. Przed sezonem uda się zapewne otworzyć lokal. Własne piwo pojawi się ciut później, choć zapewne jeszcze w sezonie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek
Jak w każdej plotce tkwi w tej informacji sporo prawdy. Browar rzeczywiście powstanie, ale nie składak, markowy sprzęt dostarczają Pacovske Strojirny. Warzelnia 5,5 hl. Początkowa moc produkcyjna około 1000 hl rocznie. Przed sezonem uda się zapewne otworzyć lokal. Własne piwo pojawi się ciut później, choć zapewne jeszcze w sezonie.
Złoty Ul w Sopocie przy Monciaku to idealna miejsców ka dla minibrowaru restauracyjnego (o ile z dostawą i jakością wody nie będzie problemu). Klienteli nie zabraknie, nie trzeba nawet warzyć ponadprzeciętnego piwa.
Za stroną Kaspar Schulza: 10 marca 2014 roku rozpoczyna się warzenie piwa w Browarze Ossian w Białej Podlasce. Powstał tam w pełni zautomatyzowany browar z warzelnią w okładzinie z miedzi o wybiciu 10 hl i rocznej wydajności początkowej 1200 hl.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Za stroną Kaspar Schulza: w Browarze Ossian w Białej Podlasce
Litości.... Oczywiście, to nie do autora postu, ale informacji ze strony. Staje się to powszechne, choć browar zlokalizowany jest, o czym informuję, w Białej Podlaskiej, nic się oficjalnie w nazewnictwie miasta nie zmieniło.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
System kaucyjny rusza w bólach w Polsce. Nie towarzyszy ma szeroko zakrojona kampania informacyjna, natomiast już słychać o wielu wątpliwościach i niepewności ze strony m.in. mniejszych sklepów.
Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.
Dzień dobry.
Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
Nie...
Comment