Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19255

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    No to gdzieś za miesiąc otwarcie.
    Oj nie wiem... Sprzęt stoi i pracuje. Dziś o 20 piwowar krzatal się przy warzelni, ale wnętrza gastro jeszcze w stanie surowym. To Tea Time Brewpub z Krakowa wyglądał bardziej dokończony w lutym.
    Last edited by e-prezes; 2014-03-14, 21:08.

    Comment

    • Krzysztof
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.04
      • 1689

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
      Piwo na Jamrozowej Polanie ma być na Wielkanoc a może i trochę szybciej.
      Według mojej oceny będzie później niż przewidujesz.
      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
      www.twojmalybrowar.pl

      Comment

      • Pankracy
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2007.10
        • 2795

        TEA Time okazuje się nie być jedynym browarem "nowej fali" budowanym w Krakowie.
        Jest planowany kolejny. Ma nazywać się Twigg.

        Comment

        • leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

          Czy znamy Golec Paulinę Annę?

          Comment

          • singerek
            Porucznik Browarny Tester
            • 2005.04
            • 285

            Sprzęt do Twigg ma dojechać do końca miesiąca. Warzelnia 25hl od PBC.

            Comment

            • Pankracy
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2007.10
              • 2795

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika singerek
              Sprzęt do Twigg ma dojechać do końca miesiąca. Warzelnia 25hl od PBC.
              Mają rozmach. Czyli raczej taki bardziej mały/rzemieślniczy niż restauracyjny?
              To gdzieś na Nowej Hucie ma być?

              Comment

              • singerek
                Porucznik Browarny Tester
                • 2005.04
                • 285

                Tak, hale przy Makuszyńskiego.

                Comment

                • leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika singerek
                  Tak, hale przy Makuszyńskiego.
                  Zagłębie wszystkiego, tylko browaru brakowało

                  Comment

                  • sienioo
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2008.12
                    • 177

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika singerek
                    Sprzęt do Twigg ma dojechać do końca miesiąca. Warzelnia 25hl od PBC.
                    A kiedy możemy się spodziewać otwarcia TEA?

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19255

                      Dziś wieczorem, było już logo na browarze bialskim... a ile jeszcze czasu upłynie... kto wie? Sylwia i Jacek z Tea Time, ogłoszą, kiedy będzie browar dostępny. To ludzie konkretni i z wiedzą, więc raczej nie potrwa to zbyt długo.
                      Last edited by e-prezes; 2014-03-23, 00:49.

                      Comment

                      • clenik51
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2005.04
                        • 4

                        O ile dobrze pamiętam, to w Osjanie nastawione jest warzenie pilznera, lagera, pszenicznego i bodajże koźlaka.

                        Comment

                        • Jimmy_jb
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2005.11
                          • 911

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek
                          Jak w każdej plotce tkwi w tej informacji sporo prawdy. Browar rzeczywiście powstanie, ale nie składak, markowy sprzęt dostarczają Pacovske Strojirny. Warzelnia 5,5 hl. Początkowa moc produkcyjna około 1000 hl rocznie. Przed sezonem uda się zapewne otworzyć lokal. Własne piwo pojawi się ciut później, choć zapewne jeszcze w sezonie.
                          Potwierdzam, sprzęt w minibrowarze w Sopocie będzie nowy. Do tego podobno przez co najmniej miesiąc (albo i dłużej) w jego użytkowaniu ma szkolić piwowarów przedstawiciel firmy. Prawdopodobnie pierwszymi wypustami będzie weizen i coś z amerykańskim chmielem, przynajmniej to sugerują wymagania w trakcie rekrutacji piwowarów. Ja tam się nie chwalę ale jednego z nich sam uczyłem jak się warzy piwo więc będzie co najmniej dobre Jest spore prawdopodobieństwo że własne piwo wprowadzą jeszcze przed sezonem letnim, plany są ambitne i wypada trzymać kciuki. Podobno ceny mają być normalne a nie sopockie ale pożyjemy, zobaczymy.
                          Last edited by Jimmy_jb; 2014-03-26, 01:44.
                          Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

                          Comment

                          • Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb
                            to sugerują wymagania w trakcie rekrutacji piwowarów. Ja tam się nie chwalę ale jednego z nich sam uczyłem jak się warzy piwo więc będzie co najmniej dobre
                            Piwowarzy wybrani?

                            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                            Comment

                            • Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb
                              ... Podobno ceny mają być normalne a nie sopockie ...
                              Będzie w końcu porzadny pils za 3 złote :-)

                              Comment

                              • Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb
                                Podobno ceny mają być normalne a nie sopockie ale pożyjemy, zobaczymy.
                                W Brovarni też tak mówili. Po miesiącu była pierwsza podwyżka, a teraz to już zupełnie inaczej śpiewają.

                                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                                Comment

                                Przetwarzanie...