A jakieś "apdejty" (za przeproszeniem ) wrocławskie?
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Last edited by e-prezes; 2015-09-29, 21:08.Comment
-
A wiadomo gdzie on miał zostać wybudowany?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Gdzie dokładnie będzie ? W Lemingradzie czy raczej właściwym Wilanowie czyli okolicach pałacu ? Może jest tutaj na forum ktoś z Warszawy kto mógł by zapodać jakieś świeże info lub fotki ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Buduje się, czyli już sprzęt montuje? No bo lokal przecież mają. Chyba, że browar miałby być gdzie indziej.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
No właśnie. Przydało by się w takich przypadkach podawać jakiś konkret tzn adres o ile jest to możliwe. Warszawa to nie Koziegłowy. Ciężko namierzyć. No chyba że info szeptane owiane tajemniczością niczym zawartość wałbrzyskiego pociągu to rozumiem.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
W referencjach Joh. Albrecht Brautechnik podają realizację w 2007 roku w Lublinie (warzelnia oraz zbiorniki). Nie przypominam sobie powstałego wtedy browaru. W 2008 roku z tej firmy korzystała Czestochovia (chyba bez ich warzelni). Co to za niezrealizowany projekt i czy rzeczywiście część tego sprzętu trafiła do Częstochowy?Last edited by e-prezes; 2015-10-08, 09:58.Comment
-
W warunkach przetargu na dzierżawę nieruchomości na Wyspie Solnej Miasto Kołobrzeg zastrzegło zakaz prowadzenia na tej nieruchomości działalności produkcyjnej. Oznacza to, że w tym przypadku piwo z planowanego browaru restauracyjnego nie będzie mogło być butelkowane (czy też rozlewane w keg-i) w celu jego wprowadzenia do obrotu handlowego.
Informacja dnia.
Mamy nowy browar restauracyjny i to od sierpnia. Do tego najmniejszy w kraju. Instalacja to zalegalizowany... Braumeister ze Speidla. 36 litrów wybicia Warzą dwa piwa - jasne i ciemne. Chodzi o Browar Kołobrzeski w tamtejszym porcie - ul Morska 5a
Czy mowa jest o dwu browarach czy o jednym? Jeśli o jednym to byłby to najdłużej realizowany projekt. I skąd ja wziąłem tę ulicę budowlaną??Last edited by e-prezes; 2015-10-08, 10:29.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika telekSprawdziłem, to nie jest nowy browar restauracyjny, trochę informacji na temat znajdującej się w Restauracji "Browar Kołobrzeg" demonstracyjnej instalacji BrauEule firmy Brumas do piwowarstwa domowego umieściłem w wątku: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=110481
Według mnie brakuje Karczmy Solnej przy Zygmuntowskiej (róg Solnej) w Kołobrzegu - właściciele w związku z zakresem prac remontowych musieli zweryfikować swoje plany dotyczące poszczególnych etapów inwestycji i najpierw oddali do użytku Karczmę (by przynosiła przychód), teraz uruchamiają tężnie i "Skansen Solny", więc browar odsunęli na przyszły rok, nie rezygnując z tych planów.Comment
-
Mowa o dwóch różnych projektach.
Najszybciej (chyba) wystartuje Colberg - Kołobrzeska Fabryka Piwa.Comment
Comment