BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Pewnie jest restauracja, jest sprzęt do warzenia czyli browar ale jeszcze nie warzą i biorą z jakiegoś najbliższego browaru tej sieci albo w ogóle póki co piwo z innych browarów.
Większość albo i wszystkie nowopowstające brewpuby Bierhalle tak działają na początku.
Z własnym piwem na początku to być może tylko stołeczne Bierhalle Arkadia ruszyło bo było pierwsze w kraju.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
To aż dwa w Elblągu? I oba na "odbudowanej" Starówce.
Akurat rzeczony browar mieści się w jednym z nielicznych budynków, które przetrwały burzę dziejową (sprzęt stoi w piwnicy z przełomu XIII i XIV wieku), choć rzeczywiście w kontekście odbudowanej starówki.
Ale tam wspominali o Elbingerze z "garami" Pacova. A Pankracy ma na myśli przy ul. Studziennej. Tak?
Z garów Pacova w browarze jest jedynie warzelnia. Reszta jest "samoróbką" w oparciu o szrot i własną inwencję właściciela.
Pisałem o kontekście całej starówki, na której poza obecną katedrą, dominikanami, wieżą i resztką zamku zachowała się właściwie jedna pierzeja ulicy plus pojedyncze kamienice.
W Bierhalle Poznań otworzyli, ale ani słowa o piwie, więc na pewno przywożą skądinąd.
Pytanie czy poczekamy mniej więcej miesiąc na ich własne piwo, czy w ogóle się takowego nie doczekamy. Choć... czy ja wiem, nie jest to aż tak absorbujący temat. W obecnej sytuacji jeden browar mniej, jeden więcej...
Pewnie jest restauracja, jest sprzęt do warzenia czyli browar ale jeszcze nie warzą i biorą z jakiegoś najbliższego browaru tej sieci albo w ogóle póki co piwo z innych browarów.
Większość albo i wszystkie nowopowstające brewpuby Bierhalle tak działają na początku.
Z własnym piwem na początku to być może tylko stołeczne Bierhalle Arkadia ruszyło bo było pierwsze w kraju.
Wystarczyło dopytać... instalacja jeszcze nie hula, ale to kwestia czasu.
Przecież to wg KRS ma być kontraktowy? Nie wpisali sobie produkcji, jest tylko sprzedaż hurtowa. Zresztą sam adres wskazuje, że to restauracyjny być nie może. Z drugiej strony lokalizacja Prosta niewiele lepsza.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
System kaucyjny rusza w bólach w Polsce. Nie towarzyszy ma szeroko zakrojona kampania informacyjna, natomiast już słychać o wielu wątpliwościach i niepewności ze strony m.in. mniejszych sklepów.
Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.
Dzień dobry.
Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
Nie...
Comment