BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
W gminie Leżajsk jednego browaru ubyło, ale jednego browaru przybyło
Minibrowar w budynku wielofunkcyjnym "Stokrotka". Instalacja została zainstalowana w restauracji, gdzie do tej pory sprzedawano piwo z Nowego Sącza (Trzy Korony). Dostawca sprzętu - Braumax. Pierwsze warzenie wkrótce.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2023-09-29, 09:20.
Hotel Pavco rozpoczął działalność.
Na razie obsługuje tylko imprezy zamknięte. Pod koniec marca powinna zostać udostępniona restauracja z minibrowarem dla pozostałych gości.
Przed pół godziną na fb browar Grodzka 15 zamieścił taki komunikat:
"Drodzy Goście!
Informujemy, że od dziś Browar pozostaje zamknięty do odwołania.
Mamy nadzieję, że niedługo znowu spotkamy się przy grodzkim piwie!
Browar Grodzki"
Być może już gdzieś o tym było ale mi umknęło. Jak to jest z tymi zakopiańskimi browarami Watra i Pstrąg Górski? Obydwa robią piwo Watra. Domyślam się że są powiązani biznesowo, ale czy aby na pewno robią te piwa u siebie? Czy nie jest tak że np. Pstrąg bierze piwo od Watry albo odwrotnie? Da się jakoś ich piwa rozróżnić bo na etykietach jest chyba ten sam adres producenta?
Podejrzewam, że tego się nie dowiesz, chyba że u samego źródła, tj. właścicieli, gfyby zdobyli się na szczerość. Ewentualnie można byłoby, gdyby komuś się chciało przeprowadzić śledztwo i naocznie stwierdzić, czy któraś z instalacji pozostaje wyłącznie atrapą, czy też pracuje.
W zeszłym roku gdy odwiedziłem Zakopane i Watra i Pstrąg działały. Piwa z obu browarów mogą wystąpić w sprzedaży równolegle w obu knajpach w zależności od zapotrzebowania.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
System kaucyjny rusza w bólach w Polsce. Nie towarzyszy ma szeroko zakrojona kampania informacyjna, natomiast już słychać o wielu wątpliwościach i niepewności ze strony m.in. mniejszych sklepów.
Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.
Dzień dobry.
Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
Nie...
Comment