Czyli kolejne przesunięcia. Puławy nie maj, tylko lato, Lublin nie kwiecień, tylko nie wiadomo kiedy, bo przecież kłopot z dostawą energii elektrycznej... Ech, polskie realia...
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
W kawiarni ? Coś mi się wydaje ze oprócz tego iż brewpub ten będzie w miejscowości Szczyrzyc to z reaktywacją starego cysterskiego browaru to NIC A NIC wpólnego mieć nie będzie a budynek byłego browaru zostanie (jeśli już nie jest) najzwyklejszym hotelem a nie browarem. Szkoda że nikt z licznych na naszym forum Krakusów nie wybrał się tam jeszcze z fotorelacją i wywiadem terenowym To mogło by sporo wyjaśnić...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
W kawiarni ? Coś mi się wydaje ze oprócz tego iż brewpub ten będzie w miejscowości Szczyrzyc to z reaktywacją starego cysterskiego browaru to NIC A NIC wpólnego mieć nie będzie a budynek byłego browaru zostanie (jeśli już nie jest) najzwyklejszym hotelem a nie browarem. Szkoda że nikt z licznych na naszym forum Krakusów nie wybrał się tam jeszcze z fotorelacją i wywiadem terenowym To mogło by sporo wyjaśnić...
Dziwi mnie jednak jak w tak małej miejscowości wytrzymają dwa browary. No cóż widać, że jeden lokalny businessman pozazdrościł drugiemu i rywalizacja trwa.Last edited by Pankracy; 2009-02-09, 14:22.Comment
-
Pisałem na forum co mogłem napisać. O tym, że budynek dawnego browaru jest remontowany na cele hotelowe też wspomniałem, nawet dwie fotki zamieściłem, a przede mną zrobił to ktoś jeszcze (nie pamiętam już kto). Reszta jest objęta klauzulą poufności, ale jest tam mowa o drugim browarze o wydajności 5000 hl rocznie.Comment
-
Z tego co wiem to jest już inwestor, który działa na rzecz reaktywowania browaru klasztornego w Szczyrzycu.
Dziwi mnie jednak jak w tak małej miejscowości wytrzymają dwa browary. No cóż widać, że jeden lokalny businessman pozazdrościł drugiemu i rywalizacja trwa.
pierwszym bedzie pils jeśli masz pytania
660752561Comment
-
Browar w Toruniu ruszy najwcześniej w czerwcu, chociaż ja obstawiam, że to będzie jednak po wakacjach. Póki co nawet nie przywieziono jeszcze "maszynowni", więc o kwietniu można zapomnieć. Strasznie mało miejsca w tej części browarnianej, na szczęście jest przejście do części restauracyjnej. Jedno jest pewne - to będzie najpiękniej położony minibrowar w naszym kraju, miodzio
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Browar w Toruniu ruszy najwcześniej w czerwcu, chociaż ja obstawiam, że to będzie jednak po wakacjach. Póki co nawet nie przywieziono jeszcze "maszynowni", więc o kwietniu można zapomnieć. Strasznie mało miejsca w tej części browarnianej, na szczęście jest przejście do części restauracyjnej. Jedno jest pewne - to będzie najpiękniej położony minibrowar w naszym kraju, miodzioSocjalizm to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju /S.KisielewskiComment
-
No i pięknie, przynajmniej coś innego niż KS Jest tylko kwestia jak tam dojechać z Krakowa, napić się i wrócić bez konieczności posiadania osobistego szofera? Znalazłem tylko tę stronę Wynika z niej, że z okolic Politechniki do Szczyrzyca (a konkretnie dalej do Półrzeczki) 6 razy dziennie kursuje jakiś bus. Kursy z Krakowa o 8.55, 10.20, 13.50, 15.10, 18.40, 20.25. Powrót o 5.31, 7.43, 12.01, 13.21, 17.01, 18.16. Czas jazdy to prawie 1,5h. Zna ktoś inne połączenia? Jest też 1(!) kurs PKS o 7:55; powrót o 10:10...
Pankracy, a wiesz już coś więcej o kolejnych minibrowarach nie licząc tych, o których była już tu mowa? No chyba, że na piweczko.org to jakiś inny Pankracy.Last edited by Pendragon; 2009-03-12, 15:10.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
Comment