Poznałem się z inwestorem. Planuje otwarcie browaru jeszcze w tym roku...należy mu kibicować. Lokalizacja w starej zabytkowej części Bielska, instalacja czeska, lokal w tradycyjnym stylu z elemetami nawiązującymi do tradycji bielsko-bialskiego piwowarstwa.
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Comment
-
Poznałem się z inwestorem. Planuje otwarcie browaru jeszcze w tym roku...należy mu kibicować. Lokalizacja w starej zabytkowej części Bielska, instalacja czeska, lokal w tradycyjnym stylu z elemetami nawiązującymi do tradycji bielsko-bialskiego piwowarstwa.
Pytałem się o ten przybytek który ma być w Sferze II, a teraz mnie Grzesiek zaskoczyłeś ze swoimi informacjami.
Z tego co słyszałem to podobno ma maczać palce w otwarcie browaru restauracyjnego w Sferze II Spiż.Comment
-
Paput, ale jakim on jest argumentem, że browar nie działa? Ponad miesiąc temu dzwoniłem do przedstawiciela Kaspara i zapewnił mnie, że urządzenia od lutego/marca stoją zamontowane, a kwestia uruchomienia w sensie prawnym i skarbowym zależy od właścicieli, którzy nie ukończyli pozostałych prac wykończeniowych. Mur jest tu kwiatkiem do kożucha.Comment
-
Paput, ale jakim on jest argumentem, że browar nie działa? Ponad miesiąc temu dzwoniłem do przedstawiciela Kaspara i zapewnił mnie, że urządzenia od lutego/marca stoją zamontowane, a kwestia uruchomienia w sensie prawnym i skarbowym zależy od właścicieli, którzy nie ukończyli pozostałych prac wykończeniowych. Mur jest tu kwiatkiem do kożucha.Comment
-
Te kilkanaście sekund jazdy samochodem z prędkością 50-60 km/h uważasz za wiarygodny rekonesans? Niemniej skoro Krzysztof twierdzi, że należy się uzbroić w cierpliwość to widocznie prace budowlane części poza browarnej jeszcze nie dobiegły końca.Comment
-
to miał być filmik poglądowy tak na szybkości strzelony bo miałem akurat aparat, poza tym widzę co tam się dzieje codziennie tamtędy jeżdżęComment
-
Trzy Korony w Puławach
No mam złe wieści raczej. Z tego co dzisiaj przez płot i i szyby widziałem, to do otwarcia jeszcze daleko, daleko i raczej w tym roku to szans im nie daję. Wewnątrz nic jeszcze kompletnie nie ma, same materiały budowlane, puste ściany nic więcej.
Jutro załączę parę fotek.Comment
-
Na swojej stronie kaspar-schulz informuje że zaczęli montaż w Gliwicach a otwarcie przewidziane jest na grudzień.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
Comment